Antena Meniu Search
x

Video Emmanuel Macron a fost pentru două ore în România. Cum şi-a petrecut timpul pe Aeroportul Otopeni

Preşedintele Franţei a făcut azi-dimineaţă o escală de două ore pe Aeroportul Otopeni, la întoarcerea din vizita în China. În drum spre Franţa, aeronava prezidenţială a avut nevoie de realimentare şi a aterizat la Bucureşti. Avionul lui Emmanuel Macron a fost însoţit de alte două, în care erau membrii delegaţiei franceze. Imediat după aterizare, ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, s-a întâlnit cu Catherine Colonna, șefa diplomației de la Paris. Pe Macron l-a întâmpinat şi ambasadorul Franţei la Bucureşti. În jurul orei 10 a decolat spre casă. 

de Redactia Observator

la 08.04.2023, 13:55

Vezi și

Avionul președintelui Franței Emmanuel Macron a făcut sâmbătă dimineața o escală tehnică la Otopeni. Ministrul Bogdan Aurescu s-a întâlnit în acest timp cu ministrul de Externe al Franței Catherine Colonna.

Avionul cu care președintele Franței Emmanuel Macron se întoarce din vizita în China a făcut sâmbătă dimineața o escală tehnică la Otopeni.

Președintele francez Emmanuel Macron nu a părăsit Aeroportul Otopeni

În timpul escalei, Bogdan Aurescu a avut o întâlnire cu ministrul de Externe al Franței Catherine Colonna.

Pe acelaşi subiect

"O discuție foarte bună cu ministrul Colonna în timpul escalei președintelui E. Macron la București. Am discutat despre rezultatele vizitei în China, situația regională de securitate și necesitatea de a consolida Flancul Estic al NATO în regiunea Mării Negre", a anunțat pe Twitter Bogdan Aurescu.

Acesta susține că a subliniat importanța ridicării Grupului tactic NATO din România la nivelul de brigadă și a prepoziționării de echipamente.

"Am salutat sprijinul acordat de Franța vecinilor noștri vulnerabili - în special Republicii Moldova - și demersurile active întreprinse de Franța pentru aderarea României la Schengen", a mai transmis ministrul Bogda Aurescu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Emmanuel Macron a fost pentru două ore în România. Cum şi-a petrecut timpul pe Aeroportul Otopeni