Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Emmanuel Macron, vizită la spitalul în care se află copii atacați cu cuţitul la Annecy. Starea micuților este stabilă, anunță medicii

Emmanuel Macron a mers în oraşul în care, ieri, un bărbat a înjunghiat patru copii şi doi adulţi. Preşedintele francez a vizitat victimele la spital şi a mulţumit serviciilor de intervenţie.  Cei doi copii răniţi cel mai grav sunt în stare stabilă, iar medicii sunt optimişti. Atacatorul, un refugiat sirian, a trăit 10 ani în Suedia şi a cerut drept de azil în Elveţia, Italia şi Franţa. Autorităţile franceze au respins solicitarea cu patru zile înaintea atacului.

De Redactia Observator la 09.06.2023, 21:55
Vezi și

Starea sănătăţii copiilor răniţi în atacul cu cuţitul la Annecy este ”stabilă”, anunţă vineri premierul francez Elisabeth Borne, care precizează că urmăreşte ”îndeaproape starea sănătăţii victimelor”, relatează AFP. Doi copii se aflau în continuare într-o ”urgenţă vitală” la o zi după atac, a anunţat la postul France Info un purtător de cuvânt al Guvernului, Olivier Véran.

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi Prima Doamnă Brigitte Macron au efectuat vineri o vizită la Grenoble, unde sunt spitalizaţi cei patru copii răniţi în atac, şi la Annecy. Ei efectuează aceste vizite pentru a se afla ”alături de victime şi de familiile lor şi de toate persoanele care au contribuit, la Annecy, la ajutarea şi susţinerea lor”, a anunţat Palatul Élysée.

Agresorul cu cuţitul într-un parc de pe malul lacului Annecy, în Haute-Savoie, Abdelmasih H., în vârstă de 30 de ani, care purta o eşarfă albastră pe cap, pantalini scurţi negri, un hanorac şi ochelari de soare închişi la culoare, le ridică probleme grave serviciilor de securitate şi imigraţie. Abdelmasih H., născut la 1 octombrie 1991, în Siria, un cetăţean sirian, a obţinut statutul de refugiat în Suedia, unde era rezident din 2013. El a rănit şase persoane, inclusiv patru copii de vârstă mică. El nu a fost audiat joi, din cauză că a refuzat să iasă din celulă, potrivit unor surse din cadrul poliţiei.

El urma să fie examinat vineri de către un expert psihiatric, care urma să stabilească dacă starea sănătăţii îi permite să fie arestat prevenitv.Un tânăr în vârstă de 24 de ani, Henri, a intervenit în mai multe rânduri în timpul atacului.Acest student catolic se află într-un tur al catedralelor în Franţa şi era în vizită la Annecy.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Emmanuel Macron, vizită la spitalul în care se află copii atacați cu cuţitul la Annecy. Starea micuților este stabilă, anunță medicii