Antena Meniu Search
x

Emmanuel Macron vorbeşte despre ''renașterea industriei nucleare'' şi anunţă construirea a 14 reactoare noi, până în 2050

Emmanuel Macron a anunțat o „renaștere” pentru industria nucleară franceză, cu un program vast de construire a până la 14 reactoare noi, susținând că acest lucru ar putea contribui la încetarea dependenței țării de combustibilii fosili și ar face Franța neutră în carbon până în 2050.

de Redactia Observator

la 10.02.2022, 22:11

Emmanuel Macron în timpul congresului de la Belfort
Emmanuel Macron în timpul congresului de la Belfort - Profimedia

„Ceea ce țara noastră are nevoie...este renașterea industriei nucleare a Franței”, a spus Macron într-un discurs susţinut în orașul Belfort din est, în care a lăudat priceperea tehnologică a țării.

Președintele francez, despre care se așteaptă să-și anunțe candidatura pentru un nou mandat de preşedinte, este conștient de o dezbatere tot mai mare pe subiectul energiei, înaintea votului prezidențial din această primăvară, pe măsură ce costurile pentru consumatori cresc. Problemele de mediu sunt, de asemenea, o preocupare tot mai mare în rândul alegătorilor francezi, scrie The Guardian.

Planurile lui Emmanuel Macron

Energia atomică furnizează aproximativ 70% din electricitatea franceză, iar energia nucleară low-cost a fost un pilon al economiei franceze încă din anii 1970, dar încercările recente de a construi reactoare de nouă generație pentru a înlocui modelele mai vechi s-au blocat în depășiri de costuri și întârzieri.

Macron a spus că autoritățile franceze de reglementare în domeniul nuclear sunt „neegalate” în rigoarea și profesionalismul lor și că decizia de a construi noi centrale nucleare a fost o „alegere a progresului, o alegere a încrederii în știință și tehnologie”. El a anunțat, de asemenea, o accelerare majoră în dezvoltarea energiei solare și eoliene offshore.

Macron a adăugat că Franța nu are de ales decât să se bazeze pe surse regenerabile și nucleare și că țara va trebui, de asemenea, să consume mult mai puțină energie în următoarele decenii. El a spus că va căuta să prelungească viața tuturor centralelor nucleare franceze existente acolo unde este sigur să facă acest lucru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Emmanuel Macron vorbeşte despre ''renașterea industriei nucleare'' şi anunţă construirea a 14 reactoare noi, până în 2050