Antena Meniu Search
x

Coronavirusul continuă să ucidă în China. Bilanţul a ajuns la 170 de morţi şi peste 7.000 de oameni infectaţi

Epidemia cu coronavirus continuă să ucidă în China, iar noul bilanţ prezentat de autorităţi arată că 170 de oameni au murit, iar peste 7.800 au fost infectaţi.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 30.01.2020, 08:20

Bilanţul deceselor provocate de coronavirus a urcat la 170
Coronavirusul continuă să ucidă în China. Bilanţul a ajuns la 170 de morţi şi peste 7.000 de oameni infectaţi - Profimedia

Epidemia cu coronavirus continuă să ucidă în China, iar noul bilanţ prezentat de autorităţi arată că 170 de oameni au murit, iar peste 7.800 au fost infectaţi.

Bilanţul deceselor provocate de noul coronavirus din China creşte îngrijorător, de la o zi la alta. Potrivit Reuters, la aceasă oră, 170 de oameni au murit, iar 7.815 sunt contaminaţi.

”În ultimele câteva zile, răspândirea virusului, în special în unele ţări, mai ales transmiterea de la om la om, ne îngrijorează.

Cu toate că numărul cazurilor din afara Chinei este încă relativ mic, are potenţialul să devină o epidemie mult mai extinsă”, a declarat şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferinţă de presă la Geneva.

Posibilă stare de urgenţă globală din cauza coronavirusului din China

O comisie a OMS formată din 16 experţi independenţi a refuzat de două ori, săptămâna trecută, să declare stare de urgenţă internaţională, dar va reevalua situaţia joi.

Statele Unite au scos din Wuhan circa 210 americani, care vor fi consultaţi de mai multe ori după sosirea în California.

Franţa a anunţat că un prim zbor cu francezi la bord urma să plece miercuri noaptea, iar Marea Britanie va evacua joi 200 de britanici cu un avion charter.

Canada organizează evacuări la rândul ei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Coronavirusul continuă să ucidă în China. Bilanţul a ajuns la 170 de morţi şi peste 7.000 de oameni infectaţi