Antena Meniu Search
x

EpiVacCorona, al doilea vaccin al Rusiei, are o eficienţă de 100% susţin autorităţile şi va fi administrat populaţiei din martie

Un vaccin COVID-19 cunoscut sub numele de EpiVacCorona, al doilea înregistrat de Rusia, s-a dovedit a fi "100% eficient" în studiile din faza incipientă, au declarat autorităţile de reglementare pentru mass-media locală.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 19.01.2021, 18:45

Rusia pretinde că al doilea vaccin Covid, EpiVacCorona, are o eficienţă de 100% - Profimedia Images / Imagini de arhivă

Ruşii au înregistrat două vaccinuri: Sputnik V şi EpiVacCorona

Datele, bazate pe studiile de fază I și II, au fost publicate înainte de începerea unui studiu mai mare de fază III, care ar implica în mod normal mii de participanți și un grup placebo ca o comparație, scrie Reuters.

"Eficacitatea vaccinului este alcătuită din eficacitatea sa imunologică și cea preventivă. Conform rezultatelor din prima și a doua fază a studiilor clinice, eficacitatea imunologică a vaccinului EpiVacCorona este de 100%", a raportat agenția de știri TASS, citând Rospotrebnadzor.

Studiile de fază I și II au testat siguranța, efectele secundare și imunogenitatea potențialului vaccin la 100 de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, conform registrului studiilor de stat.

De obicei, testele de vaccin în stadiu incipient pe oameni se bazează pe analize de sânge care arată un răspuns imun la participanții care nu au fost expuși la virus, în timp ce rezultatele studiilor mai mari în stadiu târziu se bazează pe infecțiile reale suferite de participanți în viața lor normală.

Rusia testează EpiVacCorona de anul trecut

Rusia a început să testeze EpiVacCorona, care este dezvoltat de Institutul Vector din Siberia, în noiembrie.

La începutul acelei luni, Moscova a declarat că celălalt vaccin aprobat, Sputnik V, a fost eficient cu 92% în protejarea oamenilor de COVID-19 pe baza rezultatelor intermediare.

Rusia a declarat că poate inocula 60% din populația sa împotriva COVID-19 în acest an și, deși vaccinul Sputnik V a fost ușor disponibil la Moscova, lansarea în toată țara a fost lentă.

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat să înceapă vaccinările în masă săptămâna aceasta.

EpiVacCorona va fi utilizat în vaccinări în masă din martie, a declarat vicepremierul Tatiana Golikova pentru agenția de știri Interfax.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » EpiVacCorona, al doilea vaccin al Rusiei, are o eficienţă de 100% susţin autorităţile şi va fi administrat populaţiei din martie