Antena Meniu Search
x

Este criză în Catalonia! Parlamentul spaniol s-a reunit pentru a discuta despre declanşarea articolului 155

Mariano Rajoy doreşte restabilirea normalităţii şi a legalităţii în Catalonia şi anunţă că nu are altă alternativă decât organizarea alegerilor regionale

Vezi și

Premierul Mariano Rajoy doreşte restabilirea normalităţii şi a legalităţii în Catalonia şi anunţă că nu are altă alternativă decât organizarea alegerilor regionale. Între timp, liderul regional a fost invitat să îşi prezinte punctul de vedere asupra crizei, însă a refuzat să meargă la Madrid.

Catalonia va trece, mâine, printr-o altă zi de foc. Senatul spaniol va dezbate şi va vota suspendarea autonomiei regiunii, dar şi alte sancţiuni înaintate de premierul Mariano Rajoy. Prim-ministrul a dat asigurări că măsurile pe care legislativul de la Madrid le va lua vor restaura normalitatea regiunii. 

Mariano Rajoy: "Avem o prioritate extrem de importantă, de a restabili legalitatea şi coexistenţa în pace din Catalonia şi să garantăm drepturile şi libertăţile cetăţenilor."

Mai mult decât atât, Mariano Rajoy doreşte ca în regiunea secesionistă să fie organizate alegeri regionale cât mai repede. 

Până atunci, Parlamentul catalan se reuneşte pentru a discuta cum va răspunde la activarea Articolului 155 şi ar putea declara, în mod unilateral, independenţa regiunii sau anunţa noi alegeri regionale. Autorităţile de la Barcelona vor să conteste aplicarea Articolului 155, inclusiv la Curtea Constituţională. 

Purtătorul de cuvânt al guvernuluu catalan: "Tot ceea ce ştiu e că vom epuiza toate posibilităţile pentru că, în viziunea noastră, ceea ce fac ei (n.r: membrii Guvernului spaniol) e o nedreptate."

Seara trecută, sute de catalani au ieşit din nou în stradă în faţa Guvernului de la Barcelona, într-un marş pentru susţinerea independenţei regiunii.   

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Este criză în Catalonia! Parlamentul spaniol s-a reunit pentru a discuta despre declanşarea articolului 155