Antena Meniu Search
x

Curs valutar

"Este un moment istoric". Prima căsătorie între persoane de același sex din Nepal

Prima căsătorie între persoane de același sex a avut loc miercuri într-o localitate din Nepal. Este un moment istoric, au spus activiștii, care a fost posibil după o decizie a Curții Supreme din țara asiatică.

de Redactia Observator

la 30.11.2023 , 11:36

Autoritățile locale dintr-un sat din Nepal au înregistrat miercuri prima căsătorie între persoane de același sex din națiunea himalayană, potrivit Reuters. Evenimentul are loc la cinci luni după ce Curtea Supremă a emis un ordin interimar care deschide calea pentru astfel de căsătorii în țara în mare parte conservatoare.

Prima căsătorie între persoane de acelaşi sex, în Nepal

Căsătoria dintre Ram Bahadur (Maya) Gurung, în vârstă de 36 de ani, care s-a născut bărbat, dar se identifică drept femeie, și Surendra Pandey, în vârstă de 26 de ani, care s-a născut bărbat, a fost înregistrată oficial la biroul municipalității rurale din Dordi, în districtul Lumjung din vestul Nepalului, a declarat un oficial. Cuplul are o relație de nouă ani și s-a căsătorit conform ritualurilor hinduse, relatează Mediafax.

Articolul continuă după reclamă

În iunie, Curtea Supremă a țării a emis un ordin provizoriu care permite cuplurilor de același sex să își înregistreze căsătoriile. Sunil Babu Pant, fondator al Blue Diamond Society, principala organizație pentru drepturile homosexualilor din Nepal, a declarat că a fost o victorie pentru minoritățile sexuale.

„Este un moment istoric. Vor putea să își deschidă împreună conturi bancare, să dețină și să transfere proprietăți ca orice alt cuplu", a precizat Pant.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vă permiteţi să investiţi cel puţin 25 de lei pe zi?
Observator » Ştiri externe » "Este un moment istoric". Prima căsătorie între persoane de același sex din Nepal