Antena Meniu Search
x

Europa recurge din nou la carantină, în încercarea de a opri valul de infectări cu coronavirus

Peste 40 de milioane de persoane au fost infectate cu SARS-CoV-2, în întreaga lume, iar peste 1.100.000 de bolnavi au decedat. Virusul continuă să se răspândească, în ciuda eforturilor de limitare a contagiunii. În Europa, devenită din nou epicentrul pandemiei, tot mai multe guverne sunt nevoite să recurgă iar la carantină.

de Redactia Observator

la 20.10.2020, 17:26

Vezi și
  • Europa se confruntă cu un val de infectări
  • Tot mai multe guverne impun restricții dure
  • Cele mai importante știri ale zilei, la Observator 19

Belgia este una din ţările europene cel mai grav afectate de noul val al pandemiei. Numărul internărilor în spitale s-a dublat în doar o săptămână.

Frank Vadenbroucke, ministrul Sănătății din Belgia: Suntem regiunea cel mai greu lovită din toată Europa. Prin urmare, suntem foarte aproape de un tsunami!

Guvernul a interzis orice deplasare pe timpul nopţii şi a ordonat închiderea tuturor barurilor şi restaurantelor, timp de cel puţin patru luni.

Întreaga populaţie a Marii Britanii este supusă unor restricţii mai mult sau mai puţin severe, de la o regiune la alta. În cea mai mare parte a Scoţiei, barurile şi restaurantele se închid la ora 18. Nunţile şi funeraliile sunt permise, dar cu participarea limitată la 20 de persoane. Timp de două săptămâni, Ţara Galilor va intra în carantină totală.

Mark Drakeford, prim-ministrul Țării Galilor: Toate unităţile neesenţiale de comerţ, divertisment, alimentaţie şi turism se vor închide, la fel ca în timpul carantinei din martie.

Iar în spitalele din Manchester, secţiile de terapie intensivă sunt ocupate aproape în întregime cu pacienţi infectaţi. Guvernul intenţionează să impună restricţii şi în acest oraş, dar a intrat în dispută cu consiliul local, care cere compensaţii financiare sporite. Tot în Marea Britanie, consilierul ştiinţific al guvernului dă un avertisment îngrijorător: vaccinul în care toată lumea îşi pune speranţele nu va putea fi, probabil, administrat pe scară mare decât la primăvară.

Până atunci, limitarea contactelor şi măsurile de igienă rămân principalele arme împotriva pandemiei. Este şi cazul Irlandei, unde, deşi situaţia nu este la fel de gravă ca în ţara vecină, s-a decretat, pentru şase săptămâni, carantina în condiţii dintre cele mai severe din Europa.

Micheal Martin, prim ministrul Irlandei: Cred că vom avea, cu noi, Covid-19 tot anul 2021. Acesta este motivul măsurilor anunţate acum.

Austria, Elveţia, Slovenia sunt alte ţări care se alătură celor unde restricţiile sunt deja în vigoare, cum sunt Cehia, Italia, Spania sau Franţa. Experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii sfătuiesc guvernele europene să urmeze exemplul celor din Asia, care par să fi reuşit mai bine limitarea propagării virusului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Europa recurge din nou la carantină, în încercarea de a opri valul de infectări cu coronavirus