Antena Meniu Search
x

Europa a devenit noul focar de coronavirus al lumii, cu 100.000 de infectări într-o singură zi

Europa este noul focar de coronavirus al lumii, după ce s-a depăşit un nou record al infectărilor. Aproape 100.000 de oameni au aflat ieri că sunt infectaţi, cel mai mare număr de la debutul pandemiei. În Franța e cel mai rău. Numărul cazurilor noi s-a apropiat de 50.000 în ultimele trei zile. Cehia are cel mai mare număr de infectări raportat la populaţie. Cancelarul Merkel i-a avertizat pe germani că revin restricţiile aspre, dacă numărul infectărilor nu scade în 10 zile.

de Redactia Observator

la 09.10.2020, 22:22

Vezi și
  • Franța a avut aproape 20.000 de infectări cu noul coronavirus în 24 de ore.
  • Restaurantele și barurile din Cehia primesc clienți doar până la ora 20.00.

În Franţa, în doar 24 de ore, aproape 20.000 de oameni au aflat că sunt infectaţi cu coronavirus. După Paris şi Marsilia, de mâine, patru noi oraşe intră în alertă maximă. Barurile se închid din nou, la fel şi sălile de fitness şi piscinele. 

În capitala franceză, spitalele au declanşat planul alb, iar medicii se tem că în curând vor fi nevoiţi să aleagă pe cine să salveze. 

Peste graniţă, în Belgia, situaţia este la fel de gravă. Aproape 8.000 de cazuri de coronavirus au fost confirmate în ultimele trei zile. Festivităţile au fost anulate pentru o lună, iar barurile au fost închise, spre disperarea proprietarilor. 

Diane Delen, Federaţia belgiană a Cafenelelor: Deja, cinci dintre membrii noştri s-au sinucis. Este o dramă socială şi nimănui nu pare să îi pese. 

Epidemia a scăpat de sub control şi în Cehia, ţara care a trecut cu bine peste primul val. Peste 15 mii de infectări cu SARS Cov2 au fost confirmate în ultimele trei zile, un număr uriaş pentru o ţară cu puţin peste 10 milioane de locuitori. De luni se închid teatrele şi cinematografele. În plus, restaurantele şi barurile vor avea voie să primească clienţi doar până la ora 20. 

Roman Prymula, ministrul ceh al Sănătăţii: Este o presiune imensă pe sistemul medical. Săptămâna aceasta a trebuit să dublăm numărul de paturi, iar în două săptămâni, întregul sistem va fi copleşit. 

În Germania, rata de infectare creşte în toate regiunile. De data aceasta, cazurile se înmulţesc în rândul tinerilor. 16 landuri au impus deja restricţii de călătorie. 

Heyo Kroemer, director spital Berlin: Internările cresc, numărul pacienţilor cuplaţi la ventilatoare creşte într-un ritm similar cu martie şi aprilie. Vom fi nevoiţi să limităm alte operaţii, pentru a ne concentra mai mult pe cazurile grave de COVID. 

Deşi părea că ţine sub control valul doi, situaţia s-a schimbat dramatic săptămâna aceasta şi în Italia. Aproape 5.000 de cazuri noi au fost confirmate în 24 de ore, cele mai multe din ultima jumătate de an. Starea de urgenţă a fost prelungită până la sfârşitul lunii ianuarie, iar masca a devenit obligatorie în toate spaţiile publice. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Europa a devenit noul focar de coronavirus al lumii, cu 100.000 de infectări într-o singură zi