Antena Meniu Search
x

Video Europa, răvăşită de manifestaţii extremiste. Scene înfiorătoare în câteva oraşe din Suedia şi Spania

Manifestații extremiste brutale în mai multe țări europene. În Suedia, un adevărat conflict ia amploare zilele acestea, după ce liderul unui partid de extremă dreapta a ars în public o copie a Coranului, la un protest care s-a lăsat cu vărsare de sânge. Iar în Spania, mai mulţi credincioşi au fost atacaţi în plină stradă de un grup de islamişti, la o procesiune a Paștelui catolic. Vă avertizăm că urmează imagini şi detalii cu puternic impact emoţional.

de Redactia Observator

la 18.04.2022, 08:33

Vezi și

Scene înfiorătoare în câteva oraşe din Suedia, în a patra zi de proteste. În imagini se pot observa mai multe maşini de poliţie şi chiar un autobuz incendiate în vacarmul protestelor de zilele trecute. Flăcarile sunt mari, iar manifestanţii ard cauciucuri şi coşuri de gunoi în plină stradă. Poliţiştii răspund cu focuri de armă, însă demonstranţii nu par deloc intimidaţi de gloanţe şi aruncă cu pietre şi materiale pirotehnice în autoritătâţi. Până acum, 3 civili au fost răniţi de gloanţe în timpul manifestărilor.

Pe străzile din orase e haos. Oamenii fug disperaţi în panica creată de explozii. Violenţele au pornit atunci când liderul unui partid politic de extremă-dreapta, Rasmus Paludan, anti-musulman declarat, a planificat o demonstraţie publică într-un cartier de musulmani, în care a incendiat o copie a Coranului, sub privirile oamenilor furioşi.

Partidul este cunoscut pentru viziunea sa nationalista si pentru principiile anti-imigrație și anti-Islam, valori cu care tot mai multi suedezi s-au aliniat in ultimii ani. Gestul provocator vine in contextul in care Suedia nu mai poate controla problema imigrantilor. Suedia gazduieste cel putin 500 de mii de migranti din tari musulmane, la o populatie de 10.5 milioane. În urma incidentelor, ministerul de Externe al Irakului a convocat diplomatii suedezi la Bagdad si a avertizat ca acest conflict ar putea avea repercusiuni grave asupra relațiilor dintre Suedia și populatia din tarile arabe si musulmane.

Incidente au fost şi în Spania, la Tarragona, unde doi islamişti au vrut să blocheze o procesiune religioasă, pe motiv că religia lor nu permite în această săptămână sfântă organizare niciunui altfel de festival religios. Cei doi au devenit violenţi, au aruncat cu pietre şi au făcut scandal, iar cand au venit echipajele de poliţişti au sărit să-i ia la bătaie. Au fost puşi însă la pământ de forţele de ordine şi încătuşaţi, în uralele şi aplauzele oamenilor aflaţi la procesiune.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Europa, răvăşită de manifestaţii extremiste. Scene înfiorătoare în câteva oraşe din Suedia şi Spania