Antena Meniu Search
x

Europa, sub nameti. E jale in Marea Britanie si Ucraina

Iarna nu se indura sa lase in pace Europa. Ninsorile si gerul au lovit fara mila, chiar daca, oficial, a inceput primavara. In Marea Britanie, cel putin trei oameni si-au pierdut viata, iar fermierii se tem ca mii de animale au pierit si ele.

Vezi și

Mii de gospodarii erau, inca, ieri, lipsite de energie electrica in Scotia, dupa ninsorile si viscolul de saptamana trecuta. Dar cel mai grav este ca sute sau chiar mii de oi, cele mai multe gestante, au fost ingropate in zapada.

Meteorologii spun ca vremea nu a mai fost atat de rea in Marea Britanie de o jumatate de secol. Avertismentul de "cod galben" ramane in vigoare in mai multe regiuni iar localnicii se asteapta sa petreaca Pastele catolic si reformat in zapada.

Si la Berlin, primavara a inceput cu frig si ninsori. Dar oamenii prefera sa ignore problemele si sa se bucure de prelungirea sezonului de sanius.

Cu totul altfel stau lucrurile in Ungaria, unde a nins, ieri, in toata tara, iar stratul de zapada a ajuns, pe alocuri, la 20 de centimetri. Mai multe sosele si autostrazi au fost, temporar, blocate in urma unor accidente provocate de starea vremii. Armata a fost solicitata pentru transportul bolnavilor in zonele inzapezite. Vehiculele straine, mai grele de 7,5 tone sunt oprite la granita Ungariei, deoarece autoritatile le interzic intrarea in tara pana la normalizarea situatiei. asta o scoateti daca apare in alta stire

Armata a intervenit si la Kiev, capitala Ucrainei, acolo unde s-a decretat starea de urgenta, dupa doua zile de ninsoare si viscol, fara precedent in aceasta perioada a anului. In 24 de ore, a cazut tot atata zapada ca intr-o luna normala de iarna. Oamenii spun ca nici autoritatile nu si-au facut datoria.

Guvernul da vina pe automobilisti care au ignorat avertismentele si au iesit cu masinile prin zapada, ceea ce a paralizat total circulatia. Chiar si primul ministru ucrainean a ramas blocat in trafic cand a vrut sa faca o inspectie prin oras. nu il arata !

A nins abundent si la Moscova, dar oamenii incearca sa sfideze iarna si le spun ziaristilor ca vremea este. minunata. Unii recunosc, totusi, ca s-au cam saturat de zapada.

Gerul se mentine si in Estonia, unde Marea Baltica ramane inghetata pana la zeci de kilometri de tarm. Localnicii profita de ocazie pentru a ajunge mai repede pe cateva insule, pe asa-numitele "drumuri de gheata". Aceasta, desi politia avertizeaza ca gheata este, totusi, fragila iar accidentele sunt oricand posibile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » Europa, sub nameti. E jale in Marea Britanie si Ucraina