Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Europenii încep administrarea vaccinului Johnson & Johnson. EMA consideră că beneficiile sunt mult mai mari ca riscurile

Mai multe ţări europene fac pregătiri pentru administrarea vaccinului Johnson & Johnson, după avizul favorabil al Agenţiei Europene a Medicamentelor.

de Redactia Observator

la 22.04.2021 , 10:15

  • Europenii încep administrarea vaccinului Johnson & Johnson
  • EMA consideră că beneficiile sunt mult mai mari ca riscurile

În Ţările de Jos, operaţiunea a început deja, chiar în oraşul în care vaccinul este produs de o filială a grupului american. O asistentă medicală a fost prima persoană imunizata cu acest ser.

În Portugalia şi Italia, dozele sunt distribuite către centre, dar vaccinul este destinat doar persoanelor de peste 60 de ani. Franţa va începe imunizarea cu Johnson&Johnson săptămâna viitoare, iar Grecia pe 5 mai.

Agenţia Europeană consideră că beneficiile folosirii vaccinului sunt mult mai mari decât riscurile, deşi administrarea lui poate fi asociată cu cazuri foarte rare de tromboză. 

Vezi și
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri externe » Europenii încep administrarea vaccinului Johnson & Johnson. EMA consideră că beneficiile sunt mult mai mari ca riscurile