Antena Meniu Search
x

Evadare cu cinci explozii in Franta. Fugarul este cautat, acum, in Franta si in Belgia

Evadare exploziva in Franta. Un periculos jefuitor de banci a fugit dintr-o inchisoare de langa Lille, dupa ce i-a aruncat in aer portile. Detinutul a luat si ostatici, pe care i-a eliberat, insa, vii si nevatamati

Vezi și

Redoine Faid a trecut la actiune dimineata, dupa ce s-a intalnit, la vorbitor, cu sotia sa. In incinta inchisorii se mai aflau o multime de vizitatori, intre care si copii.

In total, Faid a aruncat in aer nu mai putin de cinci porti ale cladirii, dupa ce a luat ostatici patru gardieni. A fugit cu o masina pe care, mai tarziu, a incendiat-o pe autostrada, pentru a-si continua drumul cu un alt vehicul. Autoritatile cred ca explozivii i-au fost predati, pe ascuns, lui Faid chiar de sotia sa, la vorbitor. Nu este, insa, exclus ca el sa fi avut complici chiar printre gardieni.

Redoine Faid a fost condamnat, in 1999, la 18 ani de inchisoare pentru jaf armat. A fost eliberat dupa numai zece ani, atunci cand a dat asigurari ca nu va mai incalca legea. El a scris chiar o carte despre "pocainta" sa si a fost invitat si la televiziuni. Dar politia l-a pus din nou sub urmarire dupa ce s-a dovedit ca "demonii" erau inca vii si puternici. Redoine Faid este individul care a ucis o politista municipala in mai 2010, la Villiers-sur-Marne. Faid a fost prins, pana la urma, in iunie 2011. A fost acuzat, pentru inceput, ca a incalcat conditiile eliberarii, iar in acest caz urma sa execute restul de pedeapsa de opt ani. El nu a mai asteptat, insa, verdictul.

Fugarul este cautat, acum, in Franta si in Belgia, deoarece inchisoarea se afla la doar 15 kilometri de frontiera. Autoritatile franceze il vor pune, insa, sub urmarire in tot spatiul Schengen.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Evadare cu cinci explozii in Franta. Fugarul este cautat, acum, in Franta si in Belgia