Antena Meniu Search
x

ANUNŢ TERIBIL! Vocea Americii: Coreea de Nord ar putea declanşa sâmbătă un dispozitiv nuclear!

Analiștii de la "38 North", un site specializat în monitorizarea Coreii de Nord, au făcut un anunţ extrem de îngrijorător.

Analiștii de la "38 North", un site specializat în monitorizarea Coreii de Nord, au făcut un anunţ extrem de îngrijorător.

Potrivit experţilor, centrul nord-coreean de teste nucleare de la Punggye-ri este "gata" de utilizare, afirmaţie care se bazează pe mai multe imagini prin satelit.

Precedentele imagini satelitare, din 25 martie, arătau deja pregătiri în vederea unui nou test nuclear în Coreea de Nord, conform "38 North".

Pe acelaşi subiect

Sit-ul Punggye-ri, din nordul țării, este "amorsat și pregătit", scriu experții, care adaugă că imaginile "arată o activitate continuă" în jurul porții nordice a complexului, noi activități în zona administrativă principală și a personalului din apropierea centrului de comandă. 

Citeşte şi: CNN: Serviciile secrete americane au INTERCEPTAT comunicaţii între armata siriană şi experţi în arme chimice! (VIDEO)

Coreea de Nord "aparent ar fi plasat un dispozitiv nuclear într-un tunel", care ar putea fi declanșat sâmbătă dimineața, afirmă pe de altă parte postul de radio Vocea Americii, care citează mai mulți responsabili americani sub acoperirea anonimatului. 

Regimul comunist va celebra sâmbătă cea de-a 105-a aniversare a fondatorului său. Aceste ceremonii sunt adesea pretextul pentru o desfășurare a forțelor militare. 

Coreea de Nord a amenințat marți să riposteze la trimiterea "lipsită de rațiune" a unui grup aeronaval american spre peninsula coreeană, avertizând că este pregătită de "război", declarația intervenind pe fondul escaladării tensiunilor în regiune. 

Președintele american, Donald Trump, a reafirmat marți că este pregătit 'să rezolve problema' nord-coreeană fără ajutorul Chinei. 

"Coreea de Nord caută probleme. Dacă China se va decide să ajute, ar fi formidabil. Dacă nu, vom rezolva problema fără ei! SUA", a scris Trump pe contul său personal de Twitter, la câteva zile după un summit cu omologul său chinez, Xi Jinping. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » ANUNŢ TERIBIL! Vocea Americii: Coreea de Nord ar putea declanşa sâmbătă un dispozitiv nuclear!