Antena Meniu Search
x

Explicaţia HALUCINANTĂ a oficialilor turci după acuzaţiile de nazism lansate de preşedintele Recep Erdogan împotriva Angelei Merkel

După ce preşedintele Recep Tayyip Erdogan a acuzat-o, duminică, pe Angela Merkel de aplicarea unor ”practici naziste” împotriva turcilor din Germania. vicepremierul Numan Kurtulmus a venit cu o explicaţie halucinantă.

După ce preşedintele Recep Tayyip Erdogan a acuzat-o, duminică, pe Angela Merkel de aplicarea unor ”practici naziste” împotriva turcilor din Germania. vicepremierul Numan Kurtulmus a venit cu o explicaţie halucinantă.

“Folosim aceste metafore despre fascism şi nazism pentru că ne temem în legătură cu viitorul prietenilor noştri europeni. Ştim ce înseamnă aceste comentarii, în special în Germania”, a spus Kurtulmus într-o conferinţă de presă, la Istanbul.

„Ţările europene sunt cele care au suferit cel mai mult de pe urma fascismului şi nazismului între sfârşitul Primul Război Mondial şi cel de-al Doilea Război Mondial. Vedem şi auzim paşii fascismului şi nazismului acum”, a adăugat el.

„Nu spunem acest lucru pentru a-i răni (...). Spunem acest lucru pentru a-şi aminti de acele zile sângeroase din istoria europeană recentă şi pentru a nu cădea din nou în capcana fascismului. Spunem acest lucru pentru ca ei să poată lua măsuri de precauţie”, a subliniat vicepremierul.

Pe acelaşi subiect

El a insistat că Europa se comportă în mod antidemocratic, împiedicând miniştrii turci să vorbească în oraşe europene, dar permiţând ceea ce a descris drept manifestaţii ale PKK.

„Este inacceptabil şi o poziţie care nu corespunde prieteniei noastre, parteneriatului nostru şi cooperării noastre vechi”, a insistat Kurtulmus. „Nu poate fi explicat prin nicio regulă democratică”, a adăugat acesta.

Circa 30.000 de susţinători kurzi s-au strâns sâmbătă în oraşul german Frankfurt, scandând „Erdogan terrorist” şi „Libertate pentru Ocealan”, o referire la liderul închis al PKK. PKK este declarată o organizaţie teroristă de Turcia, UE şi SUA.

Cancelarul german Angela Merkel a ameninţat luni Turcia cu anularea tuturor mitingurilor pentru referendumul din 16 aprilie, inclusiv a celor autorizate deja, dacă autorităţile de la Ankara vor continua comparaţiile cu nazismul.

Duminică, şeful statului turc, Recep Tayyip Erdogan, a acuzat-o pe şefa Guvernului de la Berlin că „aplică metode naziste” împotriva comunităţii turce din Germania şi împotriva oficialilor turci care vor să organizeze mitinguri în ţară, înainte de referendum.

“Merkel, aplicaţi metode naziste! Împotriva fraţilor mei care trăiesc în Germania şi împotriva miniştrilor şi deputaţilor mei care merg acolo. Acest lucru respectă etica politică? Misiunea voastră nu este să susţineţi organizaţii teroriste, ci să extrădaţi membrii lor”, a spus Erdogan într-un discurs rostit la Istanbul.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al lui Erdogan a acuzat autorităţile germane că susţin reţeaua clericului Fethullah Gulen, pe care Ankara îl acuză că se află în spatele tentativei de lovitură de stat din luna iulie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Explicaţia HALUCINANTĂ a oficialilor turci după acuzaţiile de nazism lansate de preşedintele Recep Erdogan împotriva Angelei Merkel