Antena Meniu Search
x

Explozie în largul Mării Caspice. O coloană de foc uriașă, observată deasupra apei

O explozie puternică s-a produs, duminică, în zona de exploatare petrolieră a Azerbaidjanului. O coloană de foc de câteva sute de metri a fost observată deasupra apei. Potrivit companiei Socar, incidentul ar fi putut fi provocat de aprinderea unui vulcan noroios, scrie The Guardian. 

de Redactia Observator

la 05.07.2021, 12:19

Explozie în largul Mării Caspice. O coloană de foc uriașă, observată deasupra apei
Explozie în largul Mării Caspice. O coloană de foc uriașă, observată deasupra apei - Zaman / Twitter

Duminică, o explozie puternică a fost observată în Marea Caspică, în zona de exploatare petrolieră a Azerbaidjanului. Socar, o companie de stat, a anunțat că niciuna dintre platformele sale nu a fost avariată în urma incidentului. 

O coloană uriașă de foc a fost filmată în zona coastelor azere, duminică noaptea, primele ipoteze fiind legate de aprinderea gazelor emanate de unul dintre vulcanii noroioși din zonă. Explozia a fost observată și de pe țărm. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Purtătorul de cuvânt al companiei petroliere, citat de agenția de stat APA, a declarat că incidentul a avut loc la aproximativ 10 kilometri de zăcământul de gaz Umid, la 75 de kilometri de coasta capitalei Baku. 

Un cercetător din cadrul Universității Adelaide a declarat că "într-adevăr ar putea fi vorba de un vulcan noroios", iar locul unde a avut loc deflagrația coincide cu locul în care se află vulcanul Makarov Bank, care a erupt în 1958. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Explozie în largul Mării Caspice. O coloană de foc uriașă, observată deasupra apei