Antena Meniu Search
x

Explozie puternică în centrul Vienei

Un bărbat de 19 ani a murit şi alte 13 persoane au fost rănite în prăbuşirea unei clădiri, la Viena, ca urmare a unei explozii.

Vezi și

 Cauza catastrofei este încă incertă. După mai multe ore de eforturi, pompierii au reuşit să salveze o femeie rămasă blocată sub dărâmături, la unul din etajele clădirii.

Explozia a cutremurat întregul cartier, a spart vitrine şi i-a lăsat pe vecini în stare de şoc. Un nor gros de fum şi praf a acoperit marea arteră Maria Hilfer Strasse, cunoscută de toţi vizitatorii Vienei pentru magazinele sale. Când norul s-a risipit, s-a putut vedea că acoperişul clădirii cu patru nivele era prăbuşit iar ultimele două etaje erau grav avariate.

Pompierii au intervenit imediat, dar pentru un tânăr locatar al imobilului a fost prea târziu: el a decedat în elicopterul care-l transporta la spital. Alte 13 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale dar numai una este mai grav rănită.

O singură femeie rămăsese pe lista dispăruţilor. După ce zidurile rămase în picioare au fost cât de cât consolidate, salvatorii au pătruns în clădire şi au constatat că femeia rămăsese, ca prin minune, în viaţă, sub dărâmături. Pompierii au adus-o la sol la opt ore după deflagraţie.

Cauza exploziei nu a fost încă stabilită. Cel mai probabil, a fost vorba de o scurgere de gaze. Dar presa speculează şi asupra unei eventuale bombe din al Doilea Război Mondial sau chiar a unui accident într-un laborator ilegal de preparare a drogurilor. Potrivit experţilor, urmările puteau fi mult mai grave dacă explozia s-ar fi produs într-o zi de lucru, când zona este foarte aglomerată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Explozie puternică în centrul Vienei