Antena Meniu Search
x

Expozitie de cadoruri oferite reciproc de diplomatii britanici si rusi

O expozitie deschisa in aceste zile la Londra prezinta opere de arta, bijuterii si alte obiecte de pret pe care si le-au daruit reciproc suveranii Rusiei si Marii Britanii, in secolele XVI si XVII.

Vezi și

Expozitia de la muzeul Victoria and Albert reconstituie maretia curtilor de la Londra, Moscova si Sankt Petersburg, pe vremea unor suverani ca regina Elisabeta I sau tarul Ivan cel Groaznic. Fiecare dintre acestia incerca sa-si uimeasca partenerii cu daruri de pret, din care nu toate au supravietuit.

Au ramas, din fericire, pana in zilele noastre portretele regale, bijuteriile, armurile decorative, cartile si celelalte obiecte trimise de la Londra in Rusia sau invers. Specialistii din cele doua tari, care au colaborat la organizarea expozitiei, spun ca darurile oficiale din vremurile de demult erau mult mai bogate decat cele de astazi.

Evenimentul de la Londra sarbatoreste 500 de ani de schimburi diplomatice si artistice intre Rusia si Anglia, oricare ar fi fost forma lor de guvernamant. Muzeele din cele doua tari vor continua colaborarea cu o expozitie dedicata avangardei rusesti din secolul XX.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Expozitie de cadoruri oferite reciproc de diplomatii britanici si rusi