Video

Facebook anunţă miercuri dacă îi ridică interdicția lui Donald Trump. Fostul preşedinte american are contul blocat

De Cristian Ionescu.
Publicat: 03.05.2021, 17:52.
Actualizat: 03.05.2021, 17:52

Consiliul de Supraveghere Facebook va anunța decizia finală cu privire la soarta contului de Facebook al fostului președinte Donald Trump, miercuri la 9 dimineața (ET).

Profi Media

Decizia finală privind contul de Facebook al lui Trump

Consiliul a declarat luna trecută că a primit peste 9.000 de mesaje publice privind suspendarea pe termen nedeterminat a lui Trump pe Facebook și Instagram. Facebook a suspendat contul lui Trump după revoltele de la Capitolul SUA, din 6 ianuarie și ulterior a trimis acea decizie către Oversight Board, un organism independent care are puterea de a inversa deciziile de conținut Facebook și de a crea un precedent, care va da posibilitatea oricui să conteste decizia de suspendare "definitivă" a unui cont de Facebook, scrie CNN.

Citește și:

Conturile de Facebook şi Instagram ale lui Trump a fost suspendate pe termen nedeterminat pe 7 ianuarie, la o zi după ce susținătorii săi au luat cu asalt Capitoliul SUA, în încercarea de a răsturna rezultatele alegerilor din 2020. Twitter și YouTube au luat măsuri similare, citând un risc continuu de violență și incitare la violenţă.

Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook: "Credem că riscurile de a-i permite președintelui să continue să folosească serviciul nostru în această perioadă sunt pur și simplu prea mari". Mai târziu în acea lună, Facebook a cerut Consiliului de Supraveghere o hotărâre cu privire la suspendarea suspendării lui Trump, spunând că semnificația problemei justifică revizuirea sa independentă.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.