Antena Meniu Search
x

Familia Regală s-a reunit la reşedinţa privată a Regelui Mihai din Elveţia, acolo unde Majestatea Sa s-a stins

Familia Regală s-a reunit la reşedinţa privată a Regelui Mihai din Elveţia, acolo unde Majestatea Sa s-a stins

Vezi și

Azi noapte, alături de apropiaţi, a participat la prima slujbă de pomenire a Suveranului. Săptămâna viitoare, ultimul monarh al României se întoarce pentru totdeauna în ţara pe care a iubit-o mai presus de orice.

Ultimele clipe din viaţa Regelui Mihai s-au scurs la reşedinţa din Aubonne. Acolo au ajuns şi trimişii special Observator, Sabina Iosub şi Florin Ţenoiacă.

Sunt deja lumânări aprinse în faţa casei şi a avut loc şi prima slujbă de pomenire. La ea au participat membrii Familiei Regale, dar şi angajaţi ai Casei Regale care au fost alaturi pana ultimul moment.

Alături de familie, Majestatea Sa a fost vegheat, la căpătâi, până în ultima clipă de reprezentanţii bisericii.

În ultimele săptămâni, perioadă în care Majestatea Sa, Regele Mihai s-a simţit tot mai rău. Alături de el au fost şi măicuţe ortodoxe, de altfel şi astăzi le-am văzut la reşedinţa Majestăţii din Aubonne.

Conform protocolului Casei Regale, trupul neînsufleţit al Regelui Mihai va fi adus în România cu un avion militar şi depus în locul în care s-a născut...Castelul Peleş. Apoi, sicriul va fi adus în Capitală unde, timp de două zile, i se vor aduce omagii la Palatul Regal.

Slujba de înmormântare va avea loc la Catedrala Patriarhală. De aici, Regele Mihai va pleca pe ultimul drum către Curtea de Argeş, unde îşi va dormi somnul de veci, alături de Regina Sa.

Calinic Argatu, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului:  "Locul este lângă Regina Ana, acolo, în spaţiul pregătit special. Deosebit, dacă ar fi să se ţină un discurs solemn, ceea ce o să decidă Casa Regală, nu se ştie exact, noi ne vom conforma protocolului Casei Regale."

Ultima oprire a Suveranului va fi la Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală din Argeş.

Calinic Argatu, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului: "Cum s-a procedat şi cu Regina Ana, de la gară se va, cred eu, va veni direct la Catedrala Nouă şi se va face slujbă, cum s-a făcut şi pentru Regina Ana, afară, pe esplanadă."

Ultimul drum al regelui Mihai spre România va fi săptămâna viitoare, pe 13 decembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Familia Regală s-a reunit la reşedinţa privată a Regelui Mihai din Elveţia, acolo unde Majestatea Sa s-a stins