Antena Meniu Search
x

Galerie foto Fanaticul ISIS care a lăsat o fetiţă yazidi să moară de sete, în soare, s-a prăbușit în instanța când și-a aflat sentința. Copila și mama ei erau înrobite de teroriști

Fanaticul ISIS care a înlănțuit la soare o fetiță Yazidi de cinci ani, lăsând-o să moară de sete, a fost condamnat pe viață după ce a fost găsit vinovat de genocid. După ce a auzit verdictul, Taha Al-Jumailly, în vârstă de 29 de ani, s-a prăbușit în sala de judecată din Frankfurt. Luna trecută, într-un proces separat, fosta sa soție Jennifer Wenisch, a fost și ea condamnată.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 30.11.2021, 18:44

Taha Al-Jumailly a înlănțuit o fată Yazidi de cinci ani în soare și a lăsat-o să moară de sete ca pedeapsă pentru că a udat patul. Al-Jumailly, care și-a acoperit fața cu un dosar la tribunalul din Frankfurt, a leșinat atunci când a aflat că este condamnat pentru genocid.

Fetița și mama ei erau ”sclave”

Irakianul în vârstă de 29 de ani, care a fost arestat în Grecia și extrădat în Germania în urmă cu doi ani, a fost, de asemenea, găsit vinovat de crime împotriva umanității soldate cu moarte, crime de război, complice la crime de război și vătămare corporală, scrie Daily Mail.

Al-Jumailly și fosta lui soție, o femeie din Germania pe nume Jennifer Wenisch, au „cumpărat” o femeie și un copil yazidi ca „sclavi” casnici în timp ce locuiau în Mosul, atunci ocupat de ISIS, în 2015. Ulterior, ei s-au mutat la Fallujah, unde Al-Jumailly a înlănțuit-o pe fetița de 5 ani la o fereastră, în soare, ca pedeapsă pentru că i-a udat salteaua. Copila a murit de sete.

Pe acelaşi subiect

Fosta soție a irakianului a fost și ea condamnată la închisoare

Într-un proces separat, Jennifer Wenisch a fost și ea găsită vinovată de „crime împotriva umanităţii şi tentativă de crime de război”, de către un tribunal din Munchen, și condamnată la 10 ani de închisoare.

Yazidi este o minoritate etnică şi religioasă care locuieşte cu precădere în nordul Irakului. Oamenii sunt persecutați de ani de zile de militanții ISIS care au ucis sute de bărbați, au violat femei și au recrutat cu forța copii ca luptători.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri externe » Fanaticul ISIS care a lăsat o fetiţă yazidi să moară de sete, în soare, s-a prăbușit în instanța când și-a aflat sentința. Copila și mama ei erau înrobite de teroriști