Antena Meniu Search
x

FĂRĂ PRECEDENT în istoria SUA! Donald Trump stabileşte noi RECORDURI negative

Donald Trump, care a şocat o lume întreagă prin alegerea sa ca preşedinte al Statelor Unite, stabileşte noi recorduri fără precedent în istoria acestei ţări.

Donald Trump, care a şocat o lume întreagă prin alegerea sa ca preşedinte al Statelor Unite, stabileşte noi recorduri fără precedent în istoria acestei ţări. 

Astfel, potrivit unui studiu al Universităţii Quinnipiac, rata de aprobare a acţiunilor noului preşedinte american este la cel mai scăzut nivel istoric. După patru săptămâni la putere, numai 38% dintre alegători consideră că Donald Trump face o treabă bună, faţă de 55% care îi critică acţiunile.

Acesta date sunt aproape fără precedent atât de devreme în mandatul prezidenţial.

Mai mult decât atât, 63% dintre alegători consideră că miliardarul new-yorkez nu este suficient de ponderat, iar 55% sunt de părere că nu este onest.

Pe acelaşi subiect

Pentru orice politician tradiţional, astfel de numere ar fi catastrofale şi i-ar face chiar şi pe aliaţii săi politici să se distanţeze de el.

Mulţi se gândesc deja la alegerile legislative din 2018, care vor fi un adevărat test pentru aleşii republicani în funcţie. Aceste alegeri de la jumătatea mandatului sunt percepute adesea drept un referendum privind acţiunile preşedintelui, iar democraţii visează deja să recâştige 24 de mandate şi, implicit, controlul asupra Camerei Reprezentanţilor.

Un astfel de scenariu ar marca o lovitură dură dată agendei politice a lui Trump.

Un alt sondaj publicat de Pew Research Center arată că alegătorii republicani sunt în continuare dispuşi să îl susţină pe Donald Trump în cazul unui conflict cu aleşii republicani din Congres.

“Puţin mai mult de jumătate dintre republicani şi dintre cei care se declară apropiaţia partidului (52%) afirmă că, dacă Trump şi liderii republicani din Congres nu sunt de acord într-un dosar, ar fi mai degrabă înclinaţi să aibă încredere în Trump”, precizează Pew Center.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » FĂRĂ PRECEDENT în istoria SUA! Donald Trump stabileşte noi RECORDURI negative