Antena Meniu Search
x

Femeia care a trăit peste 70 de ani în pustietate, în Siberia, a rămas fără hrană

Agafia Likova, femeia care trăieşte singură în pustietate, în Siberia, a rămas fără hrană şi a cerut ajutor. Autorităţile locale pregătesc o misiune în taiga, acolo unde, de mai bine de 70 de ani, bătrâna stă izolată de civilizaţie.

Agafia Likova, femeia care trăieşte singură în pustietate, în Siberia, a rămas fără hrană şi a cerut ajutor. Autorităţile locale pregătesc o misiune în taiga, acolo unde, de mai bine de 70 de ani, bătrâna stă izolată de civilizaţie.

Agafia Likova, singura supravieţuitoare a unei familii de ruşi care s-a izolat complet în Siberia, pare să fie într-o situaţie disperată. Pustnica în vârstă de 74 de ani a anunţat că nu mai are hrană.

Conform televiziunii ruseşti 360, Agafia Likova a apelat cu un telefon prin satelit pe un regizor care a realizat un documentar despre ea. Regizorul Andrei Grishakov îi lăsase telefonul în urmă cu 3 ani, pentru a putea semnala orice situaţie în care are nevoie de ajutor.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Regizorul spune însă că tocmai atunci s-a întrerupt conexiunea şi nu a mai reuşit să o restabilească. După ce informaţia a devenit publică, guvernatorul regiunii Kemerevo a anunţat că, pe 11 decembrie, va zbura cu un elicopter în zonă, pentru a o ajuta pe bătrână.

34 de ani fără contact cu restul lumii

Povestea Agafiei Likova a făcut senzaţie în Rusia şi, apoi, în toată lumea, după ce a fost popularizată şi de marile agenţii internaţionale. Până la 34 de ani, femeia nu a avut nicio legătură cu civilizaţia.

Agafia Likova priveşte către fereastra cabanei sale

Agafia s-a născut în 1944, într-o familie care s-a izolat în pustietatea Siberiei încă din 1937. Membrii familiei erau rascolnici sau vechi credincioşi, cult religios persecutat în trecut de Biserica Ortodoxă Rusă. Agafia, tatăl ei, doi fraţi şi o soră, au trăit astfel rupţi de orice legătură cu restul lumii.

Abia în 1978, Agafia a văzut pentru prima dată oameni în afara rudelor sale. A fost descoperită accidental de o echipă de geologi care explora o zonă pustie din Siberia. Femeia a devenit atunci un adevărat fenomen.

Trăieşte ca în Evul Mediu

În anii ce au urmat, toţi membrii familiei sale au murit, iar Agafia a rămas singură în pustietate. Chiar şi aşa însă, ea a refuzat să trăiască în civilizaţie. Potrivit presei ruseşti, femeia a acceptat în doar 6 cazuri să fie adusă în zonele locuite, fie pentru a da interviuri sau pentru o urgenţă medicală, aşa cum s-a întâmplat în 2015.

Agafia Likova trăieşte ca în Evul Mediu, într-o cabană din lemn, într-o rezervaţie naturală din Munţii Sayan, din Siberia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Femeia care a trăit peste 70 de ani în pustietate, în Siberia, a rămas fără hrană