Antena Meniu Search
x

O femeie a stat 35 de ani în închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o

O femeie în vârstă de 68 de ani a fost condamnată în anul 1976 pentru uciderea unei studente, chiar dacă era era nevinovată.

de Redactia Observator

la 31.08.2019, 12:37

O femeie a stat 35 de ani în închisoare chiar dacă era nevinovată
După 35 de ani de închisoare, o femeie a fost declarată nevinovată - Profimedia

O femeie în vârstă de 68 de ani a fost condamnată în anul 1976 pentru uciderea unei studente, chiar dacă era era nevinovată.

Cathy Woods a fost trimisă la închisoare pentru a-şi ispăşi pedeapsa, după ce a fost condamnată pentru moartea elevei Michelle Mitchell. Ulterior ea a fost acuzată şi de uciderea altei studente, Paula Baxter, în aceeaşi zonă.

Fără apărare şi fără o şansă de a-şi dovedi categoric nevinovăţia, Cathy a fost condamnată şi întemniţată.

Ea susţine însă că poliţiştii au forţat-o să mintă şi să ia asupra ei vina. A fost internată într-un spital de psihiatrie, unde a fost măsluită mărturisirea, potrivit avocatului femeii.

Ani mai târziu, ADN-ul de la locul crimei a dovedit însă că nu ea a fost ucigaşul, ci un alt bărbat descoperit ulterior de poliţişti.

Rodney Halbower a fost condamnat pentru cele două omoruri din zona golfului, iar Cathy Woods a fost eliberat din închisoare, după 35 de ani petrecuţi în spatele gratiilor.

Pentru cele două crime pe care nu le-a comis a primit daune de 3 milioane de dolari.

Potrivit Mirror, Judecătorul Curţii Supreme a declarat: „Deși nicio sumă de bani nu va compensa pentru ceea ce a îndurat doamna Woods şi pentru lipsa libertăţii, sperăm că banii vor ajuta măcar pentru a oferi sprijinul cuvenit de acum încolo”.

Conform Registrului Naţional al Exonerărilor, Cathy Woods a petrecut cel mai mult timp în spatele gratiilor, în mod eronat, din istoria USA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » O femeie a stat 35 de ani în închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o