Antena Meniu Search
x

Fermier german lovește un român, culegător de sparanghel, care-l filma, în timp ce se certau: "Aici e sclavie curată!" (video)

Un fermier german lovește un român care-l filma, în timp ce se certau: "Aici e sclavie curată!", i se strigă angajatorului, care întrerupe filmarea când dă cu mâna peste telefon.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 08.05.2020, 14:09

Români la sparanghel
Fermierul german a lovit un sezonier român care culege sparanghel - Captură video
  • Mii de români au plecat cu contracte sezoniere la cules de sparanghel în Germania.
  • Mulți dintre ei se plâng de condițiile oferite și spun că au fost păcăliți.

Pe Facebook a început să circule un film de la o fermă de sparanghel din Germania unde lucrează români. Scenele surprinse sunt din timpul unui scandal, în care o româncă strigă că nu se respectă contractul. Oamenii strigă că e vorba de sclavie. 

"Vă bateți joc de oameni, faceți sclavie.", spune bărbatul care filmează. Fermierul îi face semn și îi spune unei femei să închidă gura, iar aceasta îi replică: "Da' de ce să tac? De ce să tac? Eu am venit aici pe trei luni, de ce nu respecți contractul?"

Nervos că e filmat, neamțul își muscă buzele și se repede spre românul care avea telefonul pornit și îl lovește exact când acesta spune "aici e sclavie curată!" Pe filmare urmează imagini mișcate și se aud mai mulți români care strigă: "Dă-mi telefonul încoace, dă telefonul!" Imediat după acest moment filmarea se oprește.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Nu a fost făcută publică și ferma la care s-a petrecut acest incident, imaginile fiind transmise live pe Facebook pe 5 mai.  În aceeași zi, un român care e în Germania a comentat că a fost la ferma unde s-a întâmplat totul, românii din imagini au plecat de acolo, iar cei care au rămas și muncesc au refuzat să vorbească despre incident.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Fermier german lovește un român, culegător de sparanghel, care-l filma, în timp ce se certau: "Aici e sclavie curată!" (video)