Antena Meniu Search
x

Fermierii din ţări europene, ample manifestaţii la Bruxelles

Poliţia din Bruxelles a folosit tunuri cu apă pentru a pune capăt unei ample manifestaţii a fermierilor din Belgia şi alte ţări europene. Protestul a coincis cu o reuniune a miniştrilor agriculturii din Uniunea Europeană.

Vezi și

Poliţia din Bruxelles a folosit tunuri cu apă pentru a pune capăt unei ample manifestaţii a fermierilor din Belgia şi alte ţări europene. Protestul a coincis cu o reuniune a miniştrilor agriculturii din Uniunea Europeană, cărora fermierii le-au cerut măsuri de sprijin pentru sectorul agricol aflat într-o profundă criză. Comisia Europeană a oferit ajutoare de 500 milioane de euro, dar agricultorii consideră că nu este destul.

Centrul capitalei belgiene a fost blocat de miile de fermieri îmbarcaţi peste o mie de tractoare. Agricultorii au descărcat în stradă cauciucuri şi baloţi de fân, cărora le-au dat foc, şi au înaintat, destul de ameninţător, spre sediile instituţiilor europene. Forţele de ordine au recurs la tunurile cu apă pentru a-i ţine la distanţă.

Fermierii, veniţi nu doar din Belgia ci şi din Franţa, Olanda şi Germania, susţin că nu mai pot face faţă crizei sectorului agricol din Uniunea Europeană.

Criza s-a agravat după ce Rusia a oprit importul de produse agricole din Uniunea Europeană, ca represalii pentru sancţiunile impuse după anexarea Crimeei. Fermierii au pierdut, astfel, o piaţă de export în valoare de 5,5 miliarde de euro. Planul de ajutor al Comisiei Europene se ridică la doar 500 de milioane de euro. Franţa, ţara cu cel mai puternic sector agricol din Uniune, nu şi-a ascuns nemulţumirea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Fermierii din ţări europene, ample manifestaţii la Bruxelles