Antena Meniu Search
x

Fermierii polonezi reiau protestele la graniţa cu Ucraina. Se opun creşterii taxelor şi vor menţinerea subvenţiilor pentru porumb

Fermierii polonezi vor relua de astăzi blocada din faţa postului de trecere a frontierei cu Ucraina. Totul are loc în contextul în care ei susţin că nu au primit o asigurare scrisă din partea premierului Tusk că solicitările lor vor fi îndeplinite. Agricultorii polonezi au ieşit în semn de protest pentru obţinerea de subvenţii guvernamentale la porumb şi împiedicarea majorării taxelor.  

de Redactia Observator

la 04.01.2024, 08:48

Vezi și

Pe 24 decembrie 2023, fermierii polonezi au pus capăt blocadei la unul dintre punctele de trecere a frontierei dintre Ucraina şi Polonia, iar circulaţia camioanelor a fost complet restabilită. Şoferii polonezi au blocat mai multe puncte de trecere a frontierei cu Ucraina din 6 noiembrie, cerând ca Uniunea Europeană să reintroducă un sistem în baza căruia companiile ucrainene au nevoie de autorizaţii pentru a opera în bloc, şi acelaşi lucru pentru şoferii europeni de camioane care doresc să intre în Ucraina.

Lor li s-au alăturat ulterior fermierii, care au cerut subvenţii guvernamentale pentru porumb şi nicio creştere a taxelor.

Viceprim-ministrul Ucrainei Oleksandr Kubrakov a declarat joi că Kievul speră să ajungă la un acord cu noul guvern polonez pentru a pune capăt blocării camioanelor la punctele de trecere a frontierei. Analiştii ucraineni în domeniul transporturilor au spus că aproximativ 3.900 de camioane se aflau pe partea poloneză, aşteptând permisiunea de a intra în Ucraina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Fermierii polonezi reiau protestele la graniţa cu Ucraina. Se opun creşterii taxelor şi vor menţinerea subvenţiilor pentru porumb