Antena Meniu Search
x

Festivalul culesului viilor, la Paris

Pe lângă monumentele sale, cunoscute în lumea întreagă, Parisul mai are un punct de atracţie:. o vie situată chiar în oraş, pe colina Montmartre

Vezi și

Pe lângă monumentele sale, cunoscute în lumea întreagă, Parisul mai are un punct de atracţie:. o vie situată chiar în oraş, pe colina Montmartre. 

Franţa este renumită, între altele, pentru vinurile sale, produse în regiuni ale căror nume au devenit tot atâtea mărci celebre. Fireşte, vinul preparat din strugurii culeşi în Montmartre nu are aceleaşi calităţi, dar el profită, din plin, de farmecul romantic al Parisului.

Viile se află, în general, în afara oraşelor, aşa că o particularitate a Parisului este că Montmartre are propria sa vie.

Festivalul culesului viilor se desfăşoară, încă din 1934, în pieţele şi străduţele din jurul bazilicii Sacré-Coeur. Bineînţeles, pe lângă vinul local, Clos-Montmartre, la tarabe sunt oferite tot felul de vinuri albe, roşii sau rozé, aduse din întreaga Franţă. Vizitatorii le pot degusta sau, dacă rezistă tentaţiei, se pot mulţumi doar să le pozeze. chinezoaică la tc 1.10

Li se adaugă tot felul de specialităţi culinare, dar şi spectacole muzicale, activităţi pentru copii sau focuri de artificii. Oricine, parizian sau străin, poate găsi în programul festivalului ceva pe gustul său.

Festivalul, care durează cinci zile, se încheie duminică. Dar, şi după aceea, colina Montmartre va rămâne la fel de primitoare cu turiştii, fie că vor dori sau nu să guste din vinul local.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Festivalul culesului viilor, la Paris