Antena Meniu Search
x

Fetele afgane nu mai au voie să învețe în aceeași clasă cu băieții. Prima "fatwa" a talibanilor vizează universitățile

Fetele nu mai au voie să învețe în aceeași clasă cu băieții, au decis oficialii talibani din regiunea Herat. Prima fatwa dată de insurgenți vizează atât universitățile private, dar și pe cele de stat, scrie agenția de presă Khaama Press.

de Redactia Observator

la 23.08.2021, 14:21

Fetele afgane nu mai au voie să învețe în aceeași clasă cu băieții. Prima "fatwa" a talibanilor vizează universitățile
Fetele afgane nu mai au voie să învețe în aceeași clasă cu băieții. Prima "fatwa" a talibanilor vizează universitățile - Profimedia Images

Într-o întâlnire de trei ore între profesori universitari, directori ai unor instituții de învățământ private și oficiali talibani, s-a decis că nu mai există nicio justificare pentru ca fetele să continue să studieze în aceleași clase cu băieții, iar acest sistem mixt de organizare a claselor va fi interzis. Afganistan are un sistem mixt de învățământ, cu clase mixte, cât și separate. 

Profesorii universitari din provincia Herat au declarat că universitățile de stat pot aplica sistemul claselor separate. Însă, în cadrul universităților private, numărul studentelor fiind foarte mic, acest mod de organizare nu mai este posibil.

Mullah Farid, un înalt oficial taliban, responsabil pentru Educație în Emiratul Islamic al Afganistanulu a declarat că sistemul claselor mixte trebuie interzis deoarece este „sursa răului” în societate.

Profesorii au avertizat că din moment ce instituțiile private de învățământ nu-și permit să organizeze clase separate, multe tinere riscă să nu mai aibă niciodată acces la educație. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Fetele afgane nu mai au voie să învețe în aceeași clasă cu băieții. Prima "fatwa" a talibanilor vizează universitățile