Antena Meniu Search
x

Fetiţă de 12 ani, refuzată să fie tratată de un spital pentru că mama ei lucrează ca asistentă în prima linie, împotriva Covid

O mamă a rămas mască atunci a aflat că fiica sa în vârstă de 12 ani a fost refuzată de medicii unui spital, din cauza jobului ei, fiind asistentă medicală în alt spital Covid.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 09.11.2020, 14:12

Fiică şi mamă purtând mască de protecţie
Fetiţă refuzată să fie tratată de un spital pentru că mama ei lucrează ca asistentă în alt spital Covid - iStock | Getty Images
  • Femeia lucrează ca asistentă medicală într-un spitla suport Covid
  • Fetiţa de 12 ani acuza în ultimele luni stări de rău şi avea episoade de leşin

Personalul spitalului a refuzat să trateze fetița de 12 ani, deoarece mama ei lucrează ca asistentă medicală în primă linie, în lupta împotriva Covid-19, în alt spital din Stoke-on-Trent, Anglia.

Tracy Shenton, în vârstă de 48 de ani, a rămas uimită când și-a dus fiica, Emily, în vârstă de 12 ani, la un consult medical, după ce îi făcuse chiar şi o programare în rpealabil pentru a fi consultată de medici, dar li s-a spus să rămână în maşină.

Asistenta medicală a programat telefonic o consultaţie de urgenţă la spitalul Bradwell pentru copila ei. Când au sosit însă a aflat că Emily nu poate fi consultată deoarece mama ei a fost în contact cu persoane infectate cu Sars-Cov 2.

Femeia a explicat că, deşi lucrezaă în secţiile de ATI de la Spitalul Universitar Royal Stoke, nu are simptome și poartă echipament complet de protecţie, dar personalul a refuzat în continuare să o vadă pe Emily.

Fetiţa avea stări de leşin constante în ultimele luni şi chiar lipsise de la şcoală o perioadă pentru a primi tratament în aşteptarea unui diagnostic. Când a venit însă momentul să fie văzută de un doctor a fost tratată cu indiferenţă şi refuzată instant.

"Sunt atât de furioasă şi supărată. Mă simt inclusiv vinovată. A auzit conversația şi privirea ei s-a albit. Nu a putut fi consultată din cauza muncii mele şi mă simt vinovată. Ştiam că lucrez a doua zi şi nu voiam să mai merg la muncă să am grijă de alţi oameni ştiind că propriul meu copil nu este îngrijit. Nu vă pot spune cât de supărată sunt. Am așteptat în mașină vreo 15 minute și apoi m-au sunat și mi-au spus că am fost în contact cu pacienții cu Covid că nu-mi vor putea consulta fiica.Le-am spus că nu am simptome de Covid şi că am purtat echipament complet la locul de muncă în fiecare zi din februarie încoace. Mi-au spus că ei nu au echipament împotriva Covid şi nu o pot consulta pentru a nu avea contact cu ea. Am explicat că familia mea e astfel discriminată. Mi s-a spus că nu este cazul. Dar dacă soțul meu ar fi mers cu fetiţa la spital, programarea ar fi fost respectată, iar copilul ar fi fost consultat".

Tracy, care lucrează ca asistentă de mai bine de zece ani, şi-a dus fiica la urgenţe în ultimă instanţă.

„Am stat acolo cinci ore cu riscul de a ne expune pe ea și pe mine la Covid. A fost văzută și au făcut niște teste, dar toate au fost normale, motiv pentru car eştiu că va fi un proces lung pentru a o putea diagnostica în condiţiile în care testele o arată sănătoasă, dar ea are stări de leşin” a adăugat mama.

Federația GP North Staffordshire, potrivit Mirror, și-a cerut scuze pentru modul în care au fost tratate atât mama, cât şi fiica sa la spital:

„Ne cerem scuze pentru serviciul oferit în această zi și îi mulțumim lui Tracy pentru că ne-a adus la cunoștință. Avem la dispoziție procese de screening pentru pacienți, dar le ținem sub control permanent, astfel încât să continuăm să îmbunătățim lucrurile și să oferim un serviciu de calitate și sigur pentru toți pacienții. Am făcut modificări ca urmare a acestui fapt și am sfătuit echipa de recepție în consecință, astfel încât acest scenariu să nu se repete. Am dori să discutăm acest caz pentru a ne asigura că învățăm o lecție și ne cerem scuze personal pentru experiența de care au beneficiat atât mama, cât şi fiica sa. De asemenea, am dori să le mulțumim ei și colegilor ei din spital pentru munca fantastică pe care au făcut-o pentru îngrijirea pacienților infectaţi cu Sars-Cov 2 în perioada pandemiei.” a declarat un purtător de cuvânt al spitalului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Fetiţă de 12 ani, refuzată să fie tratată de un spital pentru că mama ei lucrează ca asistentă în prima linie, împotriva Covid