Antena Meniu Search
x

Fiica lui Donald Trump, Ivanka, va părăsi funcțiile pe care le deține în cadrul Trump Organization

Ivanka Trump, fiica președintelui american ales Donald Trump, va demisiona din toate funcțiile deținute în cadrul Trump Organization, au relatat marți media americane, în contextul în care soțul său a fost numit înalt consilier la Casa Albă.

Ivanka Trump, fiica președintelui american ales Donald Trump, va demisiona din toate funcțiile deținute în cadrul Trump Organization, au relatat marți media americane, în contextul în care soțul său a fost numit înalt consilier la Casa Albă.

Ivanka (35 de ani) va renunța, de asemenea, la toate funcțiile pe care le ocupă în cadrul propriei sale firme din domeniul modei, ce îi poartă numele.

Revista Vanity Fair a relatat că Ivanka Trump va vinde acțiunile pe care le deține la Trump Organization, grupul tatălui său. Ea va continua să primească venituri legate de unele proiecte ale conglomeratului, dar potrivit unui calendar de plăți prestabilit. 

Soțul său, Jared Kushner, a fost numit luni înalt consilier pe lângă noul președinte Donald Trump, ceea ce a relansat temerile referitoare la posibile conflicte de interese pentru tânărul dezvoltator imobiliar, dar și pentru soția sa.

Pentru a sista legăturile cu propriul grup, Kushner Companies, Jared Kushner va părăsi și el funcțiile pe care le ocupă, a spus luni consilierul său, Jamie Gorelick.

Avocaţii lui Jared Kushner (36 de ani) susţin că poziţia sa de consilier la Casa Albă nu reprezintă o încălcare a legislaţiei anti-nepotism, adoptată în 1967 de preşedintele Lyndon Johnson. Kushner este căsătorit din 2009 cu Ivanka Trump, fiica republicanului Donald Trump.

Jared Kushner ar urma să plece de la conducerea holdingului imobiliar Kushner Companies, care deţine inclusiv publicaţia New York Observer.

De asemenea, ginerele preşedintelui-ales a fost anterior inclus în întâlniri cheie cu lideri străini şi a participat la o discuţie cu ministrul britanic de Externe, Boris Johnson.

Kushner se va ocupa iniţial de politici comerciale şi de Orientul Mijlociu din poziţia de consilier la Casa Albă. Însă, surse din echipa de tranziţie au explicat că poziţia acestuia ar urma să se schimbe în următoarele luni.

Acesta provine dintr-o familie de evrei ortodoxi, iar bunicii săi au supravieţuit Holocaustului. Kushner a crescut în Livingston din New Jersey şi a studiat sociologia la Universitatea Harvard. De asemenea, ginerele a jucat un rol crucial în eliminarea guvernatorului Chris Christie din echipa de tranziţie a lui Donald Trump.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Fiica lui Donald Trump, Ivanka, va părăsi funcțiile pe care le deține în cadrul Trump Organization