Antena Meniu Search
x

Filmul american ''Moarte pe Nil'', cu actriţa israeliană Gal Gadot, interzis în Kuweit. Care este motivul

Filmul american „Moarte pe Nil”, adaptare de Kenneth Branagh după romanul Agathei Christie şi care o are în distribuţie pe actriţa israeliană Gal Gadot, a fost interzis în Kuwait, au indicat duminică autorităţile din ţară. O cenzură care este departe de a fi o premieră pentru filmele cu Gadot pe afiş.

de Redactia Observator

la 06.02.2022, 17:06

Filmul american ''Moarte pe Nil'', cu actriţa israeliană Gal Gadot, interzis în Kuweit
Filmul american ''Moarte pe Nil'', cu actriţa israeliană Gal Gadot, interzis în Kuweit - Profimedia Images

Contactat de AFP, Ministerul kuwaitian al Informaţiei a confirmat o ştire din presa locală potrivit căreia filmul, care este lansat în curând în mai multe ţări, nu va fi autorizat să ruleze în sălile de cinema din Kuweit. Fără a explic motivele interzicerii. Potrivit cotidianului Al-Qabas, această decizie ar fi fost luată după apeluri de boicot, lansate pe reţelele de socializare, faţă de eroina din film Gal Gadot. 

Pentru această nouă adaptare a romanului poliţist de Agatha Christie, actriţa interpretează rolul, central în intrigă, al bogatei moştenitoare Linnet Doyle. Filmul nu este motivul boicotului, ci afirmaţiile enunţate acum opt ani de actriţă. Ea a luat apărarea ofensivei israeliene contra enclavei palestiniene din Gaza în vara lui 2014. Acest război devastator a dus la moartea a cel puţin 2.251 de palestinieni, civili în mare parte, şi a 74 de israelini, mai ales soldaţi. 

Gal Gadot a salutat atunci pe Facebook armata israeliană şi a criticat gruparea Hamas, la putere în Gaza. În 2017, lansarea filmului „Wonder Woman”, cu Gal Gadot în rol titular, a fost deja însoţită de un boicot în mai multe ţări arabe, între care Kuwait, dar şi Tunisia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Filmul american ''Moarte pe Nil'', cu actriţa israeliană Gal Gadot, interzis în Kuweit. Care este motivul