Antena Meniu Search
x

Video Filmul atacului sângeros din Franţa, unde patru copii şi un adult au fost înjunghiaţi de un bărbat într-un parc. Atacatorul este şi el tată

Franţa este în stare de şoc după ce patru copii şi un adult au fost înjunghiaţi într-un parc din sud-estul ţării. Atacatorul este un imigrant sirian, dar care nu avea antecedente penale. Copiii răniţi au 2 şi 3 ani şi sunt în stare gravă în spital. Din fericire, un echipaj de poliţie, care se afla în zonă, a reuşit să-l reţină rapid pe agresor. Momentul atacului a fost filmat de martori. 

de Redactia Observator

la 08.06.2023, 21:04

Vezi și

"Ajutor! Ajutor!" Sunt strigătele disperate ale părinţilor din parc. O mamă încearcă să-şi protejeze copilul din cărucior în timp ce, cu un cuţit în mână, atacatorul fuge către ea. Un tânăr care trecea prin zonă îi blochează drumul. Suspectul încearcă să-l înjunghie şi pe el, dar pentru că nu reuşeşte o ia la fugă spre ieşirea din parc.

Atac sângeros într-un parc din Franţa

Este oprit în cele din urmă de poliţişti, timp în care mai multe echipe de salvare alergă către victime. Găsesc scene de coşmar. Patru copii, de 2 şi 3 ani se zbat între viaţă şi moarte, la fel şi un bărbat de 70 de ani. Toţi sunt înjunghiaţi.

Pe Twitter, preşedintele Franţei Emmanuel Macron denunţă un atac de o laşitate absolută, în timp ce premierul Elisabeth Borne a mers de urgenţă la locul atacului.

Elisabeth Borne, premier: Azi, toată ţara este în stare de şoc. Suntem bulversaţi de acest act odios, de nedescris. Un astfel de atac, asupra unor copii

Cine este atacatorul

Suspectul, în vârstă de 32 de ani, este un imigrant sirian. Oamenii din zonă spun că de două trei zile îl tot văd stând pe băncile din parc, dar nu se aşteptau să comită acest gest. Atacatorul se recomanda drept creştin din Siria. Chiar în momentul atacului ar fi rostit: În numele lui Iisus Hristos.

Autorităţile franceze spun că atacatorul a fugit din Siria în 2013. S-a refugiat mai întâi în Suedia, unde a şi obţinut drept de azil. În 2019 s-a căsătorit şi culmea are un copil de vârsta celor răniţi. În Franţa ar fi ajuns anul trecut în toamnă când a depus şi o cerere de azil. Poliţia franceză spune că nu are cazier. Procurorii francezi l-au pus sub acuzare pentru tentativă de crimă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Filmul atacului sângeros din Franţa, unde patru copii şi un adult au fost înjunghiaţi de un bărbat într-un parc. Atacatorul este şi el tată