Antena Meniu Search
x

Filmul atentatului terorist din Franţa, soldat cu 12 morţi

Eu sunt Charlie - este mesajul de solidaritate pe care îl afişează o lume întregă, inclusiv România. E doliu naţional în Franţa şi e ziua momentelor de reculegere pe tot mapamondul

Vezi și

Eu sunt Charlie - este mesajul de solidaritate pe care îl afişează o lume întregă, inclusiv România. E doliu naţional în Franţa şi e ziua momentelor de reculegere pe tot mapamondul

Pentru cei 12 oameni asasinaţi la Paris. Teroriştii sunt încolţiţi - nu au fost capturaţi nici măcar la mai bine de o zi de la cel mai sângeros atac din Capitala Franţei. Doar unul s-a predat, ceilalţi doi fraţi ucigaşi au fost identificaţi şi localizaţi. Gloanţele au răsunat şi azi în oraşul luminilor. Noi atacuri, noi victime. După cea mai crudă zi. Iată filmul atentatului.

Este ora 11 şi 20 de minute. În arondismentul 11, inima Parisului, maşina neagră opreşte pe strada Nicolas-Appert , numarul 6. E arhiva redacţiei. Ţintă greşită. După câteva minute, teroriştii găsesc sediul la numărul 10. Doi indivizi mascaţi ameninţă o femeie cu arma. Era o desenatoare şi o avea lângă ea şi pe fiica ei. Le deschide uşa. Atacatorii merg glonţ la etajul 2. Sala de şedinţe a revistei Charlie Hebdo.

Sunt strânşi în jurul unei mese rotunde. Au creionul de desen în mâini. Ca de fiecare dată glumesc pe seama aparatului de cafea. Niciodată nu funcţiona. În intimitatea unei camere mici, în stilul parizian, caricaturile au umplut toţi pereţii. Sunt opt jurnalişti, un colaborator al revistei şi un poliţist care avea misiunea de a-i apăra.

Dar atentatul îi ia prin suprindere. Sunt toţi morţi. Din redacţie, a scăpat o singură persoană. S-a ascuns sub o masă. În calea teroriştilor spre redacţie a apărut şi un recepţioner. A plătit şi el cu viaţa.

Au înregistrat cum atacatorii au reuşit să fugă, să scape de două ori de blocajul poliţiei. Se vede. Sunt antrenaţi să ucidă, blindaţi cu arme de asalt, meticuloşi, precişi. Dar Franţa şi lumea întreagă nu a îngenunchiat. Vânătoarea de oameni s-a transformat în vânătoare de terorişti. Sloganul revoluţiei franceze - Libertate, Egalitate, Fraternitate are astăzi o nouă formă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Filmul atentatului terorist din Franţa, soldat cu 12 morţi