Antena Meniu Search
x

Filmul "Birdman", în gala inaugurală de la Veneția

Festivalul de film de la Veneţia a început în forţă cu premiera filmului "Birdman", pe care criticii îl văd deja ca un candidat la premii.

Vezi și

Festivalul de film de la Veneţia a început în forţă cu premiera filmului "Birdman", pe care criticii îl văd deja ca un candidat la premii.

Ca întotdeauna, vedetele din distribuţie şi cele din juriu au fost primite cu ovaţii pe covorul roşu şi au făcut faţă cu greu asaltului fanilor, dornici de autografe.

Sute de cinefili entuziaşti şi zeci de fotografi i-au întâmpinat pe invitaţii galei inaugurale a celui mai vechi festival de film din lume. Membrii juriului, între care vedete ca Tim Roth şi Joan Chen, au fost primii care s-au supus ritualului autografelor.

Fotoreporterii n-au putut să rateze sosirea actriţei franceze Julie Gayet, presupusa iubită secretă a preşedintelui François Hollande.

Au urmat regizorul şi interpreţii filmului de deschidere, Birdman, în frunte cu Michael Keaton, Edward Norton şi Emma Stone.

Edward Norton a încercat să scape de obligaţia autografelor, dar fanii nu l-au lăsat.

După spectaculoasa defilare pe covorul roşu, ceremonia de deschidere a părut aproape sobră. Pentru prima dată, la actuala ediţie, preşedintele juriului principal nu este actor sau regizor, ci compozitor.

Pe scenă au urcat şi membrii celorlalte jurii între care cineastul român Răzvan Rădulescu, care va evalua secţiunea "Opera Prima".

Primul film din selecţia oficială, comedia cu accente dramatice Birdman, are în centru un actor care încearcă să-şi relanseze cariera după ce a interpretat, demult, un supererou. Scenariul i s-a potrivit de minune lui Michael Keaton, care l-a jucat pe Batman în anii 80.

Măiestria, talentul şi experienţa lui Michael au fost cruciale, pentru mine, la realizarea acestui film. Fără el, cred că filmul nu s-ar fi putut face.

Filmul este văzut deja ca un puternic candidat la Leul de Aur şi chiar la Oscar, pe urmele lui Gravity, care a avut premiera în gala inaugurală de anul trecut. Festivalul de la Veneţia se încheie la 6 septembrie iar România este prezentă în secţiunea Orizzonti, cu un scurt metraj realizat de Adrian Sitaru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Filmul "Birdman", în gala inaugurală de la Veneția