Antena Meniu Search
x

Filmul tragediei din Muntenegru

44 de turisti dornici de distractie, un ghid pregatit sa le explice tot si doi soferi experimentati care trebuiau sa-i duca spre Paradis. Drumul lor s-a intrerupt brusc, pe soseaua mortii.

Vezi și

S-au prabusit in gol zeci de metri, dupa ce autocarul care ii ducea in vacanta a derapat si a iesit de pe sosea. Viteza, asfaltul alunecos si o depasire gresita i-au trimis spre moarte.

La iesirea din tunel, soferul a intrat intr-o depasire riscanta si a dus autoacarul la limita mortii. Pe soseaua uda, a accelerat pana la 90 de kilometri pe ora, a virat brusc si a intrat in derapaj.

“Carosabilul pare ceva mai ingust poate decat un drum cu care suntem obisnuiti, dar daca ati calatorit pe Valea Oltului, daca ati mers pe clisura Dunarii, daca ati parcurs Transalpina sau Transfagarasanul nu va va speria niciodata un astfel de drum”, spune jurnalistul Adrian Ursu, prezent la locul accidentului.

Dar pentru 18 romani a fost ultimul drum, iar pe alti 29 i-a condus la spital.

“S-au facut eforturi majore aici pentru a salva vieti si pentru a salva membrele unor pacienti pentru ca au fost unii cu sectiuni de artere, cu fracturi importante care au fost operati in regim de urgenta”, a declarat Raed Arafat.

Un barbat internat la terapie intensiva, care se afla in coma, nu a putut fi inca identificat. “Actele, multe dintre ele au ramas acolo, cu obiecte, cu haine, au ramas in autocar si nu au putut fi scoase si acest lucru a impiedicat in mod evident identificarea cel putin a persoanelor decedate”, a declarat ministrul de Externe, Titus Corlatean.

In timp ce medicii muntenegreni lupta pentru viata romanilor, autocarul care i-a condus spre infern este recuperat din prapastie.

La aproape 1.000 de kilometri distanta, in Romania, sute de oameni asteapta inca vesti despre cei dragi, pasageri in autocarul mortii. Maine e ziua plangerii, zi de doliu national in memoria persoanelor care au decedat, in sprijinul si in semn de respect pentru familiile acestora.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Filmul tragediei din Muntenegru