Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Finlandezii au inventat "taietorul de tort"

Niste finlandezi au inventat "taietorul de tort". Cu ajutorul acestui dispozitiv, nu doar ca toate feliile sunt identice ca marime, dar nici nu mai exista riscul sa se rastoarne pe drumul dintre platou si farfurie

Vezi și

"Taietorul de tort" arata a orice, numai a cutit nu! De fapt, acesta este si avantajul dispozitivului. Forma lui ciudata ne ajuta sa taiem felii egale si sa le tinem bine, pana in momentul in care vor ateriza in farfurii. E atat de usor de folosit, incat nici cel mai stangaci om din lume nu trebuie sa se teama ca va comite vreo "nefacuta" de fata cu musafirii.

O alta inventie ciudata a finlandezilor este "tocatorul-pachetel". Obiectul este dedicat celor carora nu le place sa spele vasele. Cu "tocatorul-pachetel" au de spalat doar. "tocatorul-pachetel" si cutitul pe care l-au folosit ca sa taie carnatii, daca e sa folosim exemplul dat de nordici.

Scandinavii au creat si "lingura de distributie". Chiar daca seamana cu un incaltator, este ceva ce folosim in bucatarie. Prin ce se remarca aceasta "lingura de distributie"? Nu doar ca rezista la temperaturi inalte, dar este foarte spornica. Nu mai este nevoie sa facem o gramada de ture "tigaie-farfurie si retur".

Finlandezii au simtit nevoia sa usureze si viata bautorilor de ceai. Cum altfel, decat cupland cana cu sita. Principiul este cat se poate de simplu: intr-o parte se pun florile sau frunzele pentru ceai, iar in cealalta parte - apa fiarta. Cana este lasata cateva minute, iar ceaiul este gata. In plus, atunci cand spalam cana, spalam si sita, ceea ce reprezinta iar un castig de timp.

Minunile de bucatarie nu se opresc aici, pentru ca mai exista si "batatorul care se asambleaza". Chiar daca vi se pare inutil, ganditi-va de cate ori nu v-ati chinuit sa-l spalati asa cum trebuie si de cate ori ati constatat ca sunt locuri in care va este imposibil sa ajungeti? Acum problema a fost eliminata. Spalati batatorul "desfasurat", dupa care ii dati forma clasica.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » SPECIAL! Finlandezii au inventat "taietorul de tort"