Antena Meniu Search
x

Flacăra olimpică a fost aprinsă în Grecia, la Olimpia, locul unde au fost ţinute primele Jocuri Olimpice

Torţa a fost apoi înmânată unui sportiv grec. Ea va parcurge un lung drum care o va duce pe data de 9 februarie la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice

Vezi și

O actriţă elenă a jucat rolul Marii Preotese. Torţa a fost apoi înmânată unui sportiv grec. Ea va parcurge un lung drum care o va duce pe data de 9 februarie la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă din Coreea de Sud.

Ceremonia de aprindere a flacării olimpice are loc, de fiecare dată, la situl arheologic Olimpia. Este locul din Grecia în care s-au desfăşurat primele Jocuri Olimpice. Înainte de începerea ceremoniei, oficialul care se va ocupa de organizarea Olimpiadei în Coreea de Sud, a ţinut un discurs. 

Lee Hee Beom, organizatorul Jocurilor Olimpice de la Pyeongchang: "Visul nostru de a găzdui Jocurile Olimpice de Iarnă a devenit realitate. Coreea de Sud este a doua ţară din Asia care are onoarea de a găzdui Olimpiada de Iarnă."

De data aceasta, flacăra nu a putut fi aprinsă în maniera tradiţională, prin intermediul razelor solare care trec printr-o oglindă parabolică, din cauza cerului înnorat. Organizatorii au fost nevoiţi să recurgă, la o "flacără de rezervă", aprinsă în timpul repetiţiei de duminică a ceremoniei, transmite corespondentul Observatorului în Grecia, Veronica Todor.

Flacăra va parcurge un traseu de aproape 2.130 de kilometri teritoriul elen, urmând să ajungă lunea viitoare la Acropole. Ea va fi înmânată coreenilor pe 31 octombrie, în cadrul unei ceremonii pe stadionul din Atena.

Flacăra olimpică va călători apoi mai bine de trei luni, înainte de a ajunge în Coreea de Sud, pe data de 9 februarie 2018. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Flacăra olimpică a fost aprinsă în Grecia, la Olimpia, locul unde au fost ţinute primele Jocuri Olimpice