Antena Meniu Search
x

Foto Foca Freddie, devenită vedetă în Londra, a murit după ce a fost atacată de un câine, pe malurile Tamisei

O focă supranumită Freddie, care a cucerit inimile londonezilor după ce și-a făcut apariția luna trecută în apele Tamisei, a fost atacată brutal de un câine. Deși câțiva martori au intervenit imediat și au scos-o dintre colții patrupedului, rănile suferite au fost prea grave, iar medicii veterinari s-au trezit în fața celei mai dureroase decizii - eutanasierea.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 23.03.2021, 16:17

  • Imaginile din timpul atacului sunt cu un puternic impact emoțional și nu pot fi difuzate

Foca își făcea veacul pe lângă Podul Hammersmith din vestul Londrei de aproximativ o lună și devenise atât de îndrăgită, încât londonezii o denumiseră Freddie, după faimosul solist al formației Queen. Duminică la amiaza a fost, însă, printre ultimele clipe ale mamiferului marin. Din senin, un câine s-a năpustit asupra ei și a început să o muște fără încetare pe foca lipsită de ajutor. Câțiva martori care aflau în zonă au intervenit imediat și au reușit să o țină la distanță de patrupedul scăpat de sub control, însă era prea tâziu.

Potrivit Daily Mail, echipajele de urgență sosite la fața locului i-au acordat primul ajutor și au transportat-o imediat la veterinari. Diagnosticul inițial a fost crunt: una dintre înotătoare fusese fracturată, avea o articulație dislocată și o infecție. În operațiunea de salvare s-au implicat mai multe centre, printre care British Divers Marine Life Rescue (BDMLR), South Essex Wildlife Hospital, precum și Autoritatea Portuară din Londra și Brigada de Pompieri Londra.

Foca Freddie

Foca Freddie

Profimedia Images

Foca nu a putut fi salvată, deși a fost mobilizare generală în Londra

"Noi și experții de la salvarea animalelor marine am consultat mai mulți specialiști și medici specializați în ortopedie veterinară și am suspectat după razele X că prognosticul este extrem de rezervat. Din nefericire, cele mai mari frici s-au confirmat, foca nu avea doar un os rupt, ci și o dislocare de articulații, articulații, ligamente și nervi afectați, care au făcut imposibil tratamentul și reîntoarcerea în natură. Am contactat mai mulți veterinari din Marea Britanie și Țările de Jos, inclusiv un chirurg ortoped, și, din păcate, în baza experienței lor, decizia care trebuia luată era de eutanasiere", au declarat veterinarii de la BDMLR.

Atacul a stârnit un val de tristețe și indignare pe rețelele de socializare, iar mai mulți oameni s-au mobilizat pentru a-l găsi pe stăpânul câinelui.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Foca Freddie, devenită vedetă în Londra, a murit după ce a fost atacată de un câine, pe malurile Tamisei