Antena Meniu Search
x

Focare noi de coronavirus în Spania, în plin sezon estival

Spania este una dintre ţările europene în care pandemia dă semne că ar putea reveni într-un al doilea val. Mai multe localităţi din diferite regiuni au intrat din nou în carantină, după apariţia unor focare cu sute de contaminări. Grav este că virusul este prezent şi în Insulele Baleare, unde sunt aşteptaţi milioane de turişti din Germania, Marea Britanie şi alte ţări. În Mallorca au început deja marile petreceri de stradă la care distanţarea este ignorată cu desăvârşire.

de Redactia Observator

la 12.07.2020, 12:17

Vezi și
  • Focare noi de coronavirus în Spania
  • Turiștii petrec ca înainte de pandemie

Purtarea măştilor în spaţiile publice este, de câteva zile, obligatorie în Catalonia, unde în ultimele 24 de ore s-au înregistrat peste 770 de noi contaminări. Cel mai grav focar se află într-o localitate unde muncesc, în această perioadă, sute de lucrători sezonieri din estul Europei. Dar un alt focar alarmant a apărut acum chiar la periferia Barcelonei.

Într-un oraş din Navarra, peste 30 de oameni au fost testaţi pozitiv după o nuntă cu zeci de invitaţi. Mireasa şi mama ei se află printre cei infectaţi. Oraşul se află la 30 de kilometri de Pamplona unde celebra cursă a taurilor, care trebuia să aibă loc în aceste zile, a fost anulată.

Îngrijorarea este sporită de faptul că în regiunea vecină, Ţara Bascilor, dar şi în Galicia, au loc astăzi alegeri regionale, un adevărat test pentru oficialităţi. În cele două regiuni trăieşte 10 la sută din populaţia Spaniei.

Mai la sud, în insulele Baleare, s-au înregistrat primele trei cazuri de infectare în rândul turiştilor. Este vorba de trei membri ai aceleiaşi familii, venite dintr-o altă regiune a Spaniei. Chiar şi aşa, turiştii germani şi englezi veniţi în vacanţă petrec, beau şi cântă pe străzi ca şi cum nici n-ar fi auzit de coronavirus. Imaginile apărute pe reţelele sociale au stârnit reacţii foarte severe.

Noul coronavirus a făcut, până acum, peste 28.000 de victime în Spania. 561 de români aflaţi în această ţară s-au infectat cu virusul, iar nouă dintre ei au murit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Focare noi de coronavirus în Spania, în plin sezon estival