Antena Meniu Search
x

Video Fortăreaţa Vilnius. Măsuri draconice de securitate în capitala Lituaniei pentru summit-ul NATO

Vilnius a fost transformat în fortăreaţă cu puţin timp înaintea summitul-ului NATO. Apărarea oficialilor prezenţi se află pe primul loc, iar ţările membre au trimis ajutoare armate pentru ca siguranţa să fie garantată. Reuninea liderilor va avea loc între 11 şi 12 iulie unde principalul subiect abordat va fi legat de războiul dus de Rusia în Ucraina. Între timp, în Ucraina atacurile continuă chiar şi la împlinirea a 500 de zile de război. Ieri, cel puţin opt oameni au murit în urma unui bombardament în estul ţării. De asemenea, în timpul turului european al lui Zelenski, Erdogan a anunţat că Putin urmează să viziteze Turcia în această vară.

de Redactia Observator

la 09.07.2023, 08:36

Vezi și

Se fac pregătiri intense pentru summitul NATO de la Vilnius care va avea loc zilele următoare. Oraşul a fost transformat într-o adevărată fortăreaţă, apărată cu armament avansat, pentru a asigura securitatea oficialilor prezenţi la reuniune. Ţarile membre au trimis în total aproape o mie de soldaţi, dar şi sisteme de apărare antiaeriană. Pe aeroportul din Vilnius, opt lansatoare de rachete Patriot operate de germani puteau fi văzute cu vârful îndreptat în direcţia Kaliningrad, iar alte spre Belarus. Inclusiv la frontieră s-au luat măsuri de siguranţă - numărul gărzilor s-a triplat la graniţele cu Belarus şi cu Kaliningrad şi primesc ajutor de ofiţeri din Letonia şi Polonia.

Joe Biden se pregăteşte însă în alt mod pentru summit

Joe Biden se pregăteşte însă în alt mod pentru summit. Cu o şapcă albastră pe cap şi îmbrăcat lejer, preşedintele american a ales să petreacă o zi sub razele soarelui pe plaja din Delaware, chiar înaintea călătoriei sale din Europa. Prima oprire va fi în Londra unde se va întâlni cu Regele Charles al treilea. După summit-ul din Vilnius, Biden urmează să meargă în Helsinki, cu ocazia intrării Finalndei în NATO. Între timp, cu ocazia celor 500 de zile de război, Volodimir Zelenski a vizitat Insula Şerpilor, de unde a avut un mesaj special pentru armata sa. "Vreau să mulţumesc fiecăruia dintre soldaţii noştri pentru aceste 500 de zile de aici, din acest loc - locul victoriei", a declarat Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei.

Ca parte a turului său european, Zelenski i-a mulțumit Patriarhului Ecumenic Bartolomeu I pentru sprijinul spiritual acordat Ucrainei. În timpul călătoriei îin Turcia a preşedintelui ucrainean, Erdogan a anunţat că şi Putin urmează să viziteze ţara în această vară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Fortăreaţa Vilnius. Măsuri draconice de securitate în capitala Lituaniei pentru summit-ul NATO