Antena Meniu Search
x

Marina bulgară a dezamorsat marți o mină marină care plutea în derivă. O alta, aflată la 200m de mal, a fost neutralizată luni

Forțele navale bulgare au dezamorsat marţi o mină care plutea în derivă pe mare, în apropierea coastelor sale, după ce şi luni au neutralizat o altă mină, a anunţat Ministerul Apărării de la Sofia.

De Redactia Observator la 25.01.2023, 13:38
Vezi și

Ministerul Apărării de la Sofia a precizat că forțele navale au fost alertate luni seara târziu de echipajul unei barci cu motor care naviga sub pavilion ucrainean. Obiectul exploziv a fost observat la aproximativ 14,8 mile marine est de coastă, în apropierea Capului Kohan. 

Mai mult zone din Marea Neagră au fost minate după ce Rusia a invadat Ucraina la 24 februarie.

România, Bulgaria şi Turcia au echipe speciale de scafandri care au dezamorsat mai multe mine ce pluteau în derivă în apele lor. De la începutul războiului, Turcia, România, Bulgaria şi Ucraina au distrus aproximativ 40 de mine în apele din vestul Mării Negre, precizează Reuters.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Marina bulgară a dezamorsat marți o mină marină care plutea în derivă. O alta, aflată la 200m de mal, a fost neutralizată luni