Antena Meniu Search
x

Fostul magnat Mihail Hodorkovski şi-a petrecut prima zi de libertate cu familia

Mihail Hodorkovski, omul care l-a sfidat, din închisoare, pe Vladimir Putin timp de un deceniu, a acordat primul interviu filmat după graţierea sa. Fostul magnat şi-a revăzut şi părinţii la hotelul de lux din Berlin, oraşul unde a ajuns îndată după ce a fost eliberat.

Vezi și

Momentul emoţionant al reîntâlnirii lui Mihail Hodorkovski cu părinţii săi a fost înregistrat de trimişii unei televiziuni ruse. Până atunci, fostul magnat nu mai fusese filmat după eliberare şi sosirea la Berlin.

El a acordat şi un prim interviu, pentru o publicaţie rusă care l-a susţinut şi i-a publicat texte scrise în închisoare. Deocamdată s-a difuzat doar un scurt fragment în care Hodorkovski vorbeşte despre puţinele întâlniri cu familia din timpul detenţiei.

Magnatul susţine astăzi o conferinţă de presă într-un loc simbolic, prin care trecea fostul Zid al Berlinului.

Oficial, graţierea lui Hodorkovski a fost motivată prin starea sănătăţii mamei sale. Analiştii politici cred, însă, că Vladimir Putin a dorit mai degrabă să-şi îmbunătăţească imaginea în Occident înaintea Olimpiadei de la Soci.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin a spus că Hodorkovski este liber să revină, oricând, în Rusia, fără să amintească de eventuale noi procese împotriva sa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Fostul magnat Mihail Hodorkovski şi-a petrecut prima zi de libertate cu familia