Antena Meniu Search
x

Foto! Cum arată cei mai VECHI PANTALONI din lume

Chiar dacă pare incredibil, este adevărat! Cei mai vechi pantaloni din lume au peste 3.000 de ani şi au fost descoperiţi în China

Chiar dacă pare incredibil, este adevărat! Cei mai vechi pantaloni din lume au peste 3.000 de ani şi au fost descoperiţi în China

Acest lucru a ieşit la iveală după ce o echipă de arheologi de la Institutul de Arheologie din Berlin a descoperit într-un cimitir din Yanghai cadavrele a doi bărbaţi ce purtau aceste obiecte vestimentare - cele mai vechi de până acum.

Pantalonii au fost "inventaţi" de nomazii din vestul Chinei şi au fost realizaţi din lână, cu diverse decoraţii aplicate sau pictate. Aceştia au fost confecţionaţi la început pentru păstorii care călăreau foarte mult. Ei aveau menirea de a le proteja corpul, dar erau utili şi pentru că le permite să se mişte mai uşor.

Anterior, erau purtate robe, tunici sau togi, aşa cum s-a observat odată cu descoperirea mumiei Otzi, "omul zăpezilor", veche de aproximativ 5.300 de ani. Climatul umed şi verile foarte călduroase au contribuit la mumificarea cadavrelor, a hainelor acestora şi a altor materiale organice descoperite în cimitirul din China.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Foto! Cum arată cei mai VECHI PANTALONI din lume