Antena Meniu Search
x

Foto de tot râsul! Maşini alimentate cu LEMNE, noua modă în Ucraina

Dacă credeaţi că le-aţi văzut pe toate vă înşelaţi amarnic! Ce ulei de gătit, ce gaz?! Ucrainenii alimentează maşinile cu LEMNE. Vă întrebaţi cum?

Dacă credeaţi că le-aţi văzut pe toate vă înşelaţi amarnic! Ce ulei de gătit, ce gaz?! Ucrainenii alimentează maşinile cu LEMNE. Vă întrebaţi cum?

Ei bine, au inventat un sistem care foloseşte lemnul pe post de combustibil. În spatele maşinii se ataşează o sobă şi o canistră de metal, ambele conectate la motorul autoturismului, srie "Eco-Town".

Gazul produs de arderea lemnului din sobă ajunge în canistra de metal, unde este filtrat şi răcit şi apoi alimentează motorul.

Cât consumă?

Aproximativ 18 kilograme de lemne la suta de kilometri. Adică un preţ de două ori mai mic decât în cazul alimentării cu gaz. Viteza maximă pe care o poate atinge este de aproximativ 95 km/h, în funcţie de calitatea lemnului folosit.

Un alt avantaj este faptul că nu poluează, ci scoate doar vapori de apă. Primul şofer ucrainean care a introdus acest sistem este Serghei Iagoon, din regiunea Donbass. El a realizat primul sistem de alimentare pe bază de lemn acum câţiva ani, iar de atunci şi alţii i-au urmat exemplul.

Aceste sisteme alternative nu sunt omologate, aşadar sunt considerate ilegale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Foto de tot râsul! Maşini alimentate cu LEMNE, noua modă în Ucraina