Antena Meniu Search
x

FOTO incredibile! Câteva locuri din lume pe care TREBUIE să le vizitezi

Natura este minunată, ştim deja, iar fotografiile de mai sus o dovedesc încă o dată!

Natura este minunată, ştim deja, iar fotografiile de mai sus o dovedesc încă o dată!

Pe planeta noastră există locuri care mai de care mai frumoase! Iată câteva dintre ele:

1. Salar De Uyuni, Bolivia: În timpul sezonului ploios cea mai mare suprafaţă plană din din lume sare devine o imensă oglindă. Salar s-a format odată cu unirea a mai multe lacuri preistorice. Suprafaţa este atât de strălucitoare încât este folosită la calibrarea sateliţilor.

2. Munţii Tianzi, China: Aceşti munţi înalţi şi subţiri par de pe altă planetă! Acesta este motivul pentru care James Cameron i-a folosit în filmul "Avatar". Vechimea de peste 380 de milioane de ani a făcut ca apa să distrugă gresia din jur, rămânând astfel doar nişte coloane. Unele ating chiar şi 1.220 de metri.

3. Peşterile Reed Flute, China: Sistemul de peşterii are o lungime de 240 de metri lungime şi reprezintă cele mai populare atracţii din China de peste 1.200 de ani. Aceste stalactite, stalagmite și stâlpii au fost toate create prin eroziunea apei. În ziua de azi, ele sunt evidențiate de lumini de mai multe colori care creează un mediu cu adevărat ireal.

4. Antelope Canyon, Arizona, SUA: S-a format în decursul a milioane de ani datorită apei curgătoare care a sculptat o crăpătură adâncă, dar îngusta.

5. Grand Prismatic Hot Spring, SUA: Este cel mai mare izvor fierbinte din Statele Unite ale Americii. Culorile vii ce apar primăvara sunt rezultatul microbilor pigmentaţi, care cresc în jurul marginilor apei bogată în minerale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » FOTO incredibile! Câteva locuri din lume pe care TREBUIE să le vizitezi