Antena Meniu Search
x

Fotografia NASA care dezvăluie dimensiunea dezastrului, după explozia din Beirut

O echipă de analiză avansată și analiză rapidă a NASA, în colaborare cu Observatorul Pământului din Singapore, arată dimensiunea dezastrului după explozia uriașă din portul Beirut.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 10.08.2020, 10:46

Imaginea NASA care dezvăluie dimensiunea dezastrului, după explozia din Beirut
Imaginea NASA care dezvăluie dimensiunea dezastrului, după explozia din Beirut - NASA/JPL-Caltech/Earth Observatory of Singapore/ESA
  • Peste 200.000 de oameni au rămas fără locuinţe după ce explozia din port a distrus numeroase clădiri, iar pagubele se ridică la miliarde de dolari.
  • După tragedie, Libanul a decretat trei zile de doliu național.

Cercetătorii NASA au folosit datele radarului cu diafragmă sintetică pentru a cartografia extinderea probabilă a pagubelor provocate de explozia din 4 august.

Pe hartă, pixelii de roșu închis - precum cei prezenți în zona portului Beirut - reprezintă zonele cele mai afectate. Zonele cu portocaliu sunt moderat deteriorate, iar zonele cu galben au fost cel mai puțin afectate.

Fiecare pixel colorat reprezintă o suprafață de 30 de metri.

Astfel de hărți ajută la evaluarea pagubelor și la identificarea oamenilor care au nevoie de asistență”, explică experții NASA, într-un comunicat.

Explozia s-a produs pe 4 august, în portul din Beirut. Bilanțul provizoriu arată peste 150 de morți și mii de răniți. Peste 200.000 de oameni au rămas fără locuinţe după ce explozia uriaşă din portul din Beirut a distrus numeroase clădiri. Pagubele materiale se ridică la miliarde de dolari.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Fotografia NASA care dezvăluie dimensiunea dezastrului, după explozia din Beirut