Antena Meniu Search
x

François Hollande vrea o prelungire a stării de urgenţă în Franţa: "Suntem în război"

François Hollande a declarat că vrea o "prelungire a stării de urgenţă până la alegerile prezidenţiale" din aprilie 2017.

François Hollande a declarat că vrea o "prelungire a stării de urgenţă până la alegerile prezidenţiale" din aprilie 2017.

"Vreau o prelungire a stării de urgenţă până la (alegerile) prezidenţiale", a declarat preşedintele Republicii în marja COP22, la Marrakech.

În faţa riscurilor teroriste "avem nevoie de măsuri care sunt, este adevărat, excepţionale. Iar cum va avea loc, în săptămânile următoare, un scrutin prezidenţial, adunări, Guvernul mi-a propus prelungirea stării de urgenţă, iar această (propunere) va fi prezentată Parlamtului", a anunţat el.

Franţa se află "în război" în trei locuri, şi anume în Irak şi Siria, în cadrul coaliţiei antijihadiste conduse de Statele Unite, şi în Mali, unde militari francezi luptă împotriva unor extremişti islamişti, a declarat Hollande, citat de Associated Press.

"Ne confruntăm cu oameni care vor să ne atace aici, pe teritoriul nostru", a adăugat el.

Premierul Manuel Valls a confirmat marţi după-amiaza, la Paris, că Executivul va cere Parlamentului o nouă prelungire a stării de urgenţă, după expirarea celei în vigoare, în ianuarie 2017.

Acest regim prevăzut de Constituţie permite plasarea în arest la domiciliu şi extinde posibilităţile unor percheziţii.

Framţa se află în stare de urgenţă de la atacurile de la 13 noiembrie 2015 de la Paris şi Saint-Denis, revendicate de gruparea Statul Islamic şi soldate cu 130 de morţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » François Hollande vrea o prelungire a stării de urgenţă în Franţa: "Suntem în război"