Antena Meniu Search
x

Franța nu impune carantină cetăţenilor care vin din UE, spaţiul Schengen sau Marea Britanie

Franţa a anunțat că nu va impune perioadă de carantină "niciunei persoane, indiferent de naţionalitatea sa”, care provinde din UE, Spațiul Schengen ori Regatul Unit, pe fondul prelungirii stării de urgență până la jumătatea lunii iulie.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 04.05.2020, 15:24

Franța nu impune carantină cetăţenilor care vin din UE, spaţiul Schengen sau Marea Britanie
Franța nu impune carantină cetăţenilor care vin din UE, spaţiul Schengen sau Marea Britanie - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • Franța se pregătește să ridice treptat măsurile de blocare începând cu 11 mai.
  • Cetățenii din UE, spațiul Schengen și Marea Britanie nu vor fi carantinați în Franța.

Noile reguli de carantină se vor aplica călătorilor, indiferent că sunt francezi sau străini, ca parte a luptei împotriva noului coronavirus, a anunțat consulatul francez din Marea Britanie, potrivit Reuters.

"Persoanele care intră pe teritoriul francez din țări din zona europeană (UE / Schengen și Regatul Unit) NU vor fi afectate de măsura de carantină anunțată în Franța, ale cărei detalii vor fi specificate în scurt timp", a declarat consulatul francez din Marea Britanie pe Twitter, potrivit Reuters.

Franța, a cincea cea mai afectată țară de pandemia de COVID-19, se pregătește să ridice treptat măsurile de blocare începând cu 11 mai.

Guvernul francez a decis sâmbătă prelungirea cu două luni, până la 24 iulie, a stării de urgenţă sanitară în vigoare pentru a lupta împotriva pandemiei de COVID-19 şi a creionat relaxarea măsurilor ieşire din izolare cu începere de la 11 mai, dar mai ales introducerea unui "sistem de informare" privind persoanele bolnave şi anturajul lor pentru o perioadă maximă de un an.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Franța nu impune carantină cetăţenilor care vin din UE, spaţiul Schengen sau Marea Britanie