Antena Meniu Search
x

Franța și-a celebrat spectaculos Ziua Națională

Trupele de infanterie, cele călare, unităţile antitero, avioane de luptă, elicoptere şi drone, toată mândria armatei franceze a luat cu asalt cel mai faimos bulevard din lume de Ziua Franţei. Anul acesta, însă, inovaţia a jucat un rol esenţial în cadrul defilarii.

de Redactia Observator

la 15.07.2019, 03:20

Vezi și

Trupele de infanterie, cele călare, unităţile antitero, avioane de luptă, elicoptere şi drone, toată mândria armatei franceze a luat cu asalt cel mai faimos bulevard din lume de Ziua Franţei. Anul acesta, însă, inovaţia a jucat un rol esenţial în cadrul defilarii. Cele mai noi tehnologii disponibile în domeniul militar au fost prezentate cu mare pompă. Drone, roboţi şi un "flyboard", o platformă zburătoare care poate atinge 190 de kilometri pe oră au încântat privirile spectatorilor cărora li s-au alăturat şi mulţi lideri europeni printre care şi Angela Merkel.

Pe o platformă acţionată de 5 motoare cu reacţie, Franky Zappata, campionul naţional la jet ski a deschis ceremoniile de anul acesta. Cu o armă falsă în mână, întruchiparea soldatului viitorului în ochii multora, bărbatul a surprins spectatorii de rând, dar şi liderii de stat şi de guvern invitaţi la defilare.

La sol, dar şi în aer, spectacolul a continuat apoi cu o demonstraţie de forţă militară. Peste 4 mii 300 de soldaţi, 196 de vehicule, 237 de cai, 69 de avioane şi 39 de elicoptere, toată mândria armatei franceze a luat cu asalt cel mai faimos bulevard din lume.

Robotul pe patru roţi "Stamina", capabil să navigheze fără GPS, "Colossus", robotul folosit de pompierii francezi pentru a stinge incendiul de la Notre Dame dar şi drona Black Hornet au fost prezentate înaintea defilării. După ce ieri Emmanuel Macron a anunţat crearea unei armate spaţiale în septembrie, rolul inovaţiei în armata Franţei este evident. Defilarea de azi a fost şi o demonstraţie de unitate europeană.

Nouă ţări alături de care preşedintele a pus bazele Iniţiativei Europene de intervenţie au participat la defilare. Din păcate, prezenţa liderilor străini nu l-a scutit pe liderul de la Elysee de ruşinea de a fi huiduit în momentul trecerii în revistă a trupelor.

În România, anul acesta, Ziua Franţei încheie şi cele 8 luni de Sezon Franco-Român, menit să consolideze prietenia franco română. În ajunul evenimentului, ambasadorul Michelle Ramis le-a povestit reporterilor Observator în exclusivitate ce impresie i-am lăsat după 2 ani de mandat. Dar şi câte dureri de cap îi dă gramatica română.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Michelle Ramis a adresat şi un mesaj telespectatorilor noştri.

”Sezonul Franţa-România se încheie pe 14 iulie, dar nu este finalul poveştii. La mulţi ani prieteniei franco-române!”, a transmis ambasadorul francez.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Franța și-a celebrat spectaculos Ziua Națională